Anja Cedilnik

  • 23.12.2010

Če tole gledate na barki, takoj zaprite revijo, jo obrnite s hrbtno stranjo navzgor, se zasidrajte na prvem primernem mestu in se šele nato pojdite regato z našo golo kapitanko! V nasprotnem primeru bi se namreč znalo zgoditi, da bi skiperju roka zdrsnila s krmila, vaš brodolom pa je absolutno zadnja stvar, ki bi jo želeli imeti na vesti.

Anja Cedilnik (Foto: Aleksander Štokelj)

11 fotografij v galeriji

Naša Anja ne sanja. No, morda kdaj med poletnim lenarjenjem ob morju, ki je njena najljubša izletniška točka, na cesti pa nikoli. "Najbolj me razjezijo tisti, ki sanjajo za volanom, mečkajo pred semaforjem in z vsakim prevoženim kilometrom za seboj delajo vse daljšo kolono." Tako pravi Anja, ki na avtocesti le v kakšnem kabrioletu in ob romantičnem sončnem zahodu spusti plin pod 200 na uro.

Temperamentna črnolaska vsak mesec prevozi krepke kilometre, saj potuje po vsej Evropi. "Ljubim pse in imam tri krasne velike doge, ki jih vozim na pasje razstave po vsej stari celini. Preden sem se začela ukvarjati s psi, pa sem jo prepotovala z gledališčem, v katerem sem igrala. Veliko časa presedim za volanom in vožnja mi je v užitek. Cestnih mečkačev pa zares ne maram. Pa saj na splošno ne maram plahih in neodločnih ljudi! Zato mi je tudi pri moškem pomembno, da ve, kaj hoče, in da zna udariti po mizi, kadar je treba. Videz ni pomemben, kar me zanima, je značaj.

Da me moški pritegne, mora biti seveda odločen in močan. Mora biti tip moškega, ki gleda nogomet, pije pivo in svojo žensko včasih tudi nahruli, kadar mu požre živce. Ja, včasih znamo biti punce zares tečne …" je naše simpatije takoj požela Anja. Fantje, je med vami morda kdo, ki se z njo ne strinja?!

Čeprav ljubi hitrost, tudi njej včasih prija, da se stvari odvijajo počasi. "Ko sem na dopustu, tudi jaz dam v nižjo prestavo. Ljubim morje in aktivno delam na tem, da se bom kmalu lahko za stalno preselila na obalo. Obožujem morje in ljubim jadrnice. Motornih čolnov ne maram. Jadrnica se mi zdi odraz svobode," nam je zaupala nekdanja stevardesa, ki v prostem času počne zelo raznolike stvari. Včasih oblikuje glino in kipari, kadar pa je žalostna, vzame v roke čopič in slika. Njene umetnije so velikih formatov in najmanjša meri 2 x 2 metra. Ima pa Anja tudi povsem moške sodobne hobije: "Uff, do nezavesti lahko nabijam playstation in videoigre. Trenutno mi najbolj leži igrica Italian Job. Dirkam in vozim minija."

"Pred letom sem v Playboyu videla fotografijo gole ženske, ki je bila zares lepa. Tudi sama sem hotela imeti kakšno, da bom čez 40 let svojim vnukom lahko pokazala, kakšna sem bila videti v mladih letih. Odločitev je bila povsem moja in kar nekaj časa sem zbirala pogum. A danes mi ni niti malo žal. Moji najbližji so me pri tem podprli, za mnenje vseh drugih pa mi je tako ali tako vseeno."

In razvade? "Ne morem brez kave. Imam pa to slabo lastnost, da skodelice puščam kjerkoli in jih pomijem šele, ko mi zmanjka čistih. Vedno je ena v kopalnici, na mizi, za računalnikom, celo v garaži ..." Sicer pa študentka andragogike obožuje hitro prehrano, čevapčiče in burek ter obvezno zraven spije pivo.

Anja, ki uspešno inštruira angleščino, da postrani zasluži kak tolar, nam je izdala še to, da v avtomobilu vedno na ves glas prepeva in da je le tam povsem sproščena, ker je nihče ne sliši. "Pa še eno imam. Poleti se od doma v krilu obvezno odpravim brez spodnjih hlačk. Ee te slučajno in povsem nenadoma spreleti kaj porednega, tako namreč zgubiš manj časa." Uff.

Foto: Aleksander Štokelj
Tekst: Gaber Keržišnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri