Iris Mulej gola v Rio de Janeiru

  • 06.02.2013

»Poglej, kako lepa je, kako graciozna, ona je dekle, ki jo opazujem, ko se sprehaja po poti proti morju. Gospodična s telesom, ki ga je sonce Ipaneme pozlatilo, njeni gibi so več kot pesem ....« Tako je leta 1962 Tom Jobim v legendarni pesmi Dekle z Ipaneme (A Garota de Ipanema) opisal mlado lepotico, ki se je sprehajala od doma proti plaži.

(Foto: Aleš Bravničar)

10 fotografij v galeriji

VIDEO

Nekaj deset­letij kasneje je Ipanema, ena najbolj modnih in zaželenih četrti Ria de Janeira, spet vzdihovala ob pogledu na lepotico. Le nekaj tednov po divjem karnevalu si je ulico, po kateri se je sprehajala Jobimova muza, za svoj začasni dom izbrala prelepa Iris Mulej, nekdanja mis Slovenije in ponosna lastnica največ lepotnih naslovov v Sloveniji.

Iris in Aleš Bravničar si Brazilije in menda najlepšega mesta na svetu Ria de Janeira nista izbrala le zaradi čudovitih plaž, ampak tudi iz želje po spoznavanju južnoameriške kulture in življenja vedno nasmejanih in na zabavo pripravljenih Carioc. Naporno fotografiranje, ki je potekalo predvsem na plažah južnega dela Ria de Janeira in v tropsko bogatem narodnem parku Tijuca, je prizadevna ekipa začinila z obiskom največjih znamenitosti, med katere definitivno sodita vzpona na slavni Sladkorni stožec in Corcovado, na katerem kraljuje kip Jezusa Odrešenika, ki je ravno letos praznoval 80. obletnico.

Res je, prebivalke Ria de Janeira slovijo kot ene od najlepših zemljank, a Iris je zbujala pozornost, kjerkoli se je pojavila. Ne le med vsakodnevnimi sprehodi po ulicah Ipaneme ali med vadbo na plaži, njena karizma in telo Carioc nista pustila ravnodušnih niti za trenutek. Za to, da je Iris izkusila to nepozabno izkušnjo in da jo lahko mi občudujemo sredi zime, gre zahvala tudi podjetju Proloco Trade iz Kranja, uvozniku koles Scott za Slovenijo, saj je omogočilo potovanje celotne ekipe v daljno Brazilijo.

Sončni žarki božajo telesa Carioc večino leta, zato so bili bikini, tangice in druge minimalistične krpice izumljene prav na plažah Ria de Janeira, vendar je čista golota v Braziliji še vedno tabu in iz spoštovanja do prebivalcev in njihovih pravil je ekipa večino fotografij posnela v topli jutranji svetlobi, ob pričujočih fotografijah pa boste verjetno tudi vi po portugalsko zavzdihnili: »Linda Iris!« Ali domače: »Lepa Iris!«

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Jasmina Dvoršek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri