Anja Jenko: Kriva pota

  • 19.12.2014

Pa ste jo dočakali še na tej strani. Anja Jenko je tista slovenska lepotica, ki se je ne moremo in ne moremo nagledati. Ugotovite zakaj!

(Foto: Aleš Bravničar)

10 fotografij v galeriji

»Če je to res – če ne veš, kdo v resnici sem – potem je morda najbolje, da postopaš previdno.« Ko je Walter White v 9. epizodi 5. sezone famozne TV-serije Kriva pota (Breaking Bad) izgovoril te besede, je internet razneslo v evforiji. In prav te besede poosebljajo tudi pot Anje Jenko s Playboyevo ekipo, saj so se podali po poteh te serije, po stopinjah Walterja Whita in Jesseja Pinkmana, čez Oklahomo, Teksas in Novo Mehiko. Da, mojster Aleš Bravničar je delovno popotovanje zasnoval kot poklon enemu največjih pop kulturnih TV-trenutkov, koncept slikanja je ovil v ljubezen do te TV-serije. Zato je bilo še toliko večje doživetje, ko so med mnogimi postanki na dolgi poti od Roswella do El Pasa spoznali celo Rodneyja Rusha, ki je v tej seriji igral Comba.

Po skoraj pet tisoč prevoženih kilometrih, v kotičkih Amerike, kamor povprečnega turista nikoli ne zanese, je Anja Jenko zasijala kot nedotakljiva, celo prepovedana opojnost. Na legendarni Route 66 je na najbolj nepričakovanih lokacijah pustila svoj pečat. Da, Anja Jenko je čudovita slovenska lepotica, ki si zasluži vso našo pozornost! Aleš pa nam je na uredništvu dan po vrnitvi iz ZDA dejal, da bi šel z njo tudi na konec sveta, tako prijetna, prijazna in nezahtevna je. »Izziv je, če te k sodelovanju povabi Playboy. Še posebej je to izziv, ko izveš, da boš imel priložnost sodelovati z enim najboljših fotografov v tem poslu. Težko zavrneš takšno ponudbo,« je z igrivim nasmehom dejala Anja. »Bilo je naporno, delali smo ves dan – vstali smo ob petih zjutraj in potem ves dan iskali lokacije ter slikali, nato pa močno po polnoči utrujeni padli v posteljo.« Strog delovni urnik za Anjo sicer ni novost. Od nastopov v različnih TV-oddajah do celodnevnih snemanj za modne projekte, od delovanja v uspešni plesni skupini, nastopov v oglasih in videospotih tja do dolgotrajnih del na teh in onih dogodkih – lepotica zna vztrajno in marljivo delati za najboljši rezultat. Tudi ležati pod žgočim puščavskim soncem, da lahko kar najbolje zasije za slovenski Playboy.

FOTO Aleš Bravničar/www.bravnicar.com

Asistent fotografa: Andraž Blaznik.

Stiliranje: Inja Savski.

Digitalni operater (DIT): Christopher Murray za Miami Daylight Studios (www.miamidaylightstudios.com).

Čevlji Topshop, nogavice DKNY, pas za nogavice Victoria's Secret, bodi in hlačke American Apparel, očala H&M, nakit Claire, Primark, Forever 21 in Absolute Vintage, klobuk last fotografa. Za nastanitev ekipe je poskrbela agencija Avioborza Ljubljana. Aluminijasti potovalni kovček za fotografa je prispevala Rimowa. Za zakulisne posnetke so fotoaparat canon G1X II priskrbeli na Canon Adria. Posebna zahvala New Mexico Film Office. Produkcija Spotlight 2014. Posneto v ZDA.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri