Najbolj trdne zveze se začnejo pri 40-ih

  • 29.06.2011

Malce pozen začetek ni vedno le slab. Strokovnjaki trdijo, da so 'pozne' zveze veliko bolj trdne in srečne. Takrat ste bolj zreli, imate več izkušenj in modrosti, vaša kariera je na vrhuncu in popolnoma jasno vam je, kakšna je slaba zveza. In kar je najpomembnejše, bolj se boste potrudili, da vaše razmerje uspe.

(Foto: Shutterstock)

Zagotovo ima vsak od nas vsaj enega ločenega prijatelja ali pa smo kar sami del te žalostne statistike razpadlih zakonov. Vendar, ali ste opazili, največ je ločenih prav tistih, ki so prvi poskakali v zakon, točno takrat, 'ko naj bi bilo to najbolj primerno', sredi dvajsetih. No, tisti, ki so da dahnili že po svojem 40. rojstnem dnevu, pa so sila zadovoljni s seboj in zakonom in si ob vseh teh ločencih mislijo le, češ še dobro, da smo počakali.

Poznejši zakoni uspešnejši

Nekateri bi rekli, da bodo po nekaj letih zakona že videli, kako izpuhti tudi največja sreča. A strokovnjaki trdijo, da imajo 'pozni' zakoni več možnosti za preživetje. Naj vse skupaj malo podkrepimo s podatki: leta 2004 je bilo v ZDA med ločenci 62 odstotkov tistih, ki so se poročili v svojih dvajsetih, 25 odstotkov pa tistih, ki so si zvestobo obljubili v tridesetih letih, le šest odstotkov ločencev pa je dahnilo da v četrtem desetletju življenju.

Seveda ne moremo kar posploševati. Res je tudi, da se večina tako ali tako poroči pri dvajsetih in tridesetih, zato ni čudno, da je med njimi tudi več ločencev. Seveda tudi ne moremo trditi, da bo vsak zakon, ki sta ga začela razmeroma mlada posameznika, razpadel. A vseeno poglejmo, katere prednosti skrivajo zrele zveze.

Nadaljevanje na spletni strani www.aktivni.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri