V ZDA že prodajni avtomati za marihuano

  • 10.12.2012

»Lahko dobim kaj trave?« V 17 zveznih državah v ZDA, kjer je medicinska mari­huana legalna, se tega ne sprašuje več v senci temačnih ulic. Ljudje s potrebo in potrdilom, da jo lahko imajo, so namreč dobili prodajne avtomate, do vrha napolnjene z marihuano. Simpatično, kajne?

No, vse le ni tako skulirano in rožnato. Kajti odvet­niki podjetji Dispense Labs in Medbox bijejo vojno na sodišču.

Letošnjega 20. aprila, na neuradni praz­nik zadetih, je podjetje Dispense Labs postavilo prve avtomate autospense, zapa­kirane v težko jekleno ohišje (da ne bi komu padlo na pamet, da bi kakšnega odnesel), ki odjemalcem čez dan ponujajo dostop do medicinske marihuane.

Seveda morajo imeti za to identifikacijsko kartico in PIN, če pa želijo dvigniti kakšen zavojček ponoči, lahko to naredijo le z identifika­cijo prstnih odtisov. Težava je bila le ena: da je nekdo že patentiral domala enake samodejne dispanzerske avtomate.

Tisti nekdo je Vincent Mehdizadeh, ustanovitelj podjetja Prescription Vending Machines, ki je hčerinska družba Medboxa. Mehdizadeh trdi, da si je izmislil te avtomate že leta 2007. »Resnično so me razkurili. Želiš narediti nekaj dobrega na tem področju, potem pa pride nekdo in pohodi tvojo lastno idejo.«

Izvršni direktor podjetja Dispense Labs Joe DeRobbio vrača udarec: »Mehdizadeh me pravzaprav toži le zato, ker sem njegov tekmec. Razjezil se je, ker smo pač sestavili boljšo mašinco.«

Fanta, kaj če bi pokadila z medicinsko marihuano nabasano pipo miru? In dostavila po vsaj en avtomat od obeh podjetij za vsako podalpsko občino, da se medicinsko pomirijo tukaj živeči srboriteži, smelo dodajamo v slovenskem uredništvu. (C. H.)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri