Težko pričakovana srhljivka prihaja v naše kinematografe!

  • 15.03.2017

Srhljivka Zbeži! (Get Out), ki čez lužo postaja pravi filmski fenomen, že 16.marca prihaja tudi v naše kinematografe.

(Foto: promo)

Srhljivka Zbeži! (Get Out) je že navdušila mnogo gledalcev, tudi takšnih, ki strašljivih filmov sploh ne marajo. Film sicer vsebuje prizore, ki nam naženejo strah v kosti, a je obenem inteligenten film z angažirano vsebino, ki je poleg tega še smešen. Na subtilen način obravnava problematiko rasizma in opozarja, da ta v sodobni liberalni družbi ni samo še vedno prisoten, ampak tudi popolnoma sprejemljiv.

film Zbeži!

Režiser in scenarist filma Peele Jordan, ki je ameriškim gledalcem znan predvsem po komični seriji Key & Peele, med snovanjem filma očitno ni mogel iz svoje kože, saj je vanj vpletel mnoge komične prizore, ki dajo piko na i paleti čustev, ki jih v gledalcu vzbudi do konca napeta zgodba. Čaka nas torej čisto posebna filmska poslastica.

O ZGODBI:

Chris (Daniel Kaluuya) se pripravlja, da bo prvič spoznal starše svojega dekleta Rose (Allison Williams). Srečanje v njem vzbuja skrb, saj Rose, ki je belka, svojim staršem ni povedala, da njen novi fant pripada drugi rasi.

Čeprav se dekletu barva kože ne zdi bistvena, Chris sluti, da obisk ne bo minil brez zapletov, ki jih je kot temnopolti tudi sicer vajen iz svojega življenja. Mlad par je žrtev rasnega obračunavanja že med vožnjo na posestvo Roseinih staršev, ko njun avto ustavi policist.

film Zbeži!

Ko končno prispeta na cilj, pa nelagodja nad dejstvom, da je hčerin izbranec druge rase, ne skrivajo niti Roseini starši (Catherine Keener in Bradley Whitford), sicer predstavniki višjega razreda ameriških belcev.

Chris kmalu opazi, da se Afroameričani, ki jih srečuje na posestvu, obnašajo kot bi bili hipnotizirani, kar ga pripelje do šokantnega razkritja resničnega namena njegovega obiska.

Srhljivka Zbeži! v slovenske kinematografe prihaja 16.marca.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri