Sting: Na glasbenem križišču

  • 12.11.2016

Od konca leta 2015 pa vse do zadnjih dni letošnjega poletja je STING, 64-letni glasbenik, brez katerega si britanske scene niti ne znamo predstavljati, večkrat na teden prečkal križišče 57. in 9. ulice v New Yorku.

(Foto: arhiv Playboy)

Križišče je bilo pač na poti do studia, kjer je Sting snemal svoj 12. studijski album in sčasoma je to križišče na Stingu očitno pustilo tak vtis, da je po njem kar poimenoval ta dolgo pričakovani album. 57th & 9th je namreč zvokovni preobrat v Stingovem ustvarjalnem nizu. Preobrat, kakršnega si privošči vsake toliko let, ker kot multižanrski ustvarjalec niti ne zna niti noče biti pretirano omejen z glasbenimi kategorijami.

Tako je nekdanji roker, ki je vmes delal plesno glasbo in celo nekaj džeza, zdaj spet zdrsnil k roknrolu. Tako je 57th & 9th njegov prvi rok album po 13 letih, kar bo nedvomno izredno zanimiv preskok, obenem pa reinkarnacija Stinga, kot smo ga poznali v njegovih najbolj prvenstvenih stvaritvah. Sting ima sicer doma na polički 16 gremijev, prvega pa je prejel prav za najboljši rokovski instrumental. Aktivist, družinski človek, občasno še igralec in producent, ki je nekoč oznanil, da nima problema z Bogom, ampak z religijo, večkrat pove, da je v njegovem življenju prav glasba tista, ki mu da vrednost in duhovno pomiritev. Za ogrevanje vas na spletnih obzorjih že čaka prvi singel I Can't Stop Thinking About You.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri