Steven Seagal je v Rusiji demonstriral aikido - a ni ravno prepričal

  • 10.06.2015

Se spomnite Stevena Seagala? Če ste milenijski otrok, verjetno ne. Ali pa bi morali premisliti. Zato raje samo poglejte ta video.

Kje je borbenost, Steven? (Foto: Full Fun @ YouTube)

Lahko bi rekli, da je bil Steven Seagal nekoč prav zabaven frajer. Resda smo njegove filme gledali, ko smo bili stari deset let in nam lokalna televizija ni predvajala ničesar drugega (pa tudi videoteke so imele bolj kilav izbor). A na svoj način je bil legenda tistega časa.

Steven Seagal je sicer znan kot mojster aikida in vsesplošen ljubitelj borilnih veščin. Kot kaže, še vedno rad pokaže svoje znanje, ki pa je - žal - pričelo kopneti nekje okoli leta 1990. 

Aikido je borilna veščina, pri kateri ohranjamo naše središče in izkoriščamo energijo napadalca za izvajanje tehnik. Kar je sicer zelo minimalistična borilna večšina, pa aikido doživi pravi preporod, ko so na vrsti demonstracije. Aikido tehnike so namreč čudovite za ogled - so kot mešanica plesa in borilnih veščin, tekoče, mehke, harmonične. Vse to, kar Seagal ni uspel doseči.

Ne vemo, če je bil Steven Seagal tule zaspan, naveličan ali pa le pod vplivom dolgoletnega obleganja svojega hladilnika.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri