Skok z roba vesolja

  • 05.07.2012

Neustrašni Felix Baumgartner bo avgusta, če bodo vremenske razmere ugodne, skočil z višine dobrih 36 kilometrov, letel s hitrostjo okrog tisoč kilometrov na uro in pri tem postavil štiri rekorde: najvišji polet z balonom, skok z največje višine in najdaljši prosti pad, pri katerem bo prebil zvočni zid.

(Foto: Jay Nemeth)

Spomladi je že skočil z višine 21,8 kilometra in postal tretji človek, ki se je pognal v globino tako visoko nad oblaki in preživel. Do zdaj sta z večje višine uspešno sko­čila Rus Jevgenij Andrejev in Američan Joe Kittinger.

Danes 83-letni Kititnger je Baum­gartnerjev mentor pri drznem projektu Red Bull Stratos, ki ga razvijajo že nekaj let in v katerega so do zdaj vložili okrog 200 milijonov dolarjev.

Pred kronskim skokom se bo 42-letni Avstrijec julija vrgel nedrju matere Zemlje naproti še z višine 27,4 kilometra. Več o projektu si poglejte v spodnjem videu!

(B.O.)

Poglejte še: Baumgartnerjev skok 9.10.2012 - prenos v živo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri