Playboy na vročem poletnem druženju v Ambasadi Gavioli

  • 11.07.2013

Z objektivom na elektronski zabavi, ki jo je vodil nizozemski zvezdniški didžej Joris Voorn.

Vroče plesalke, vroči ritmi in zvezdniški Joris Voorn (Foto: Dejan Hren)

16 fotografij v galeriji

V soboto smo se v poznih večernih urah odpravili proti slovenski obali, v pisano rezidenco zabave - Ambasado Gavioli. Tam se je na vročo poletno noč, natančneje 6. julija, odvijal tradicionalen, letos že deseti glasbeni festival z uradnim imenom 'Summer gahtering' ('Poletno druženje').

Kljub spremembam, ki jih je bil deležen skozi leta, festival še vedno velja za nekakšen vrh poletne klubske sezone, saj na plesišču združi obiskovalce iz cele Evrope.

Ambasada Gavioli poleti

Ura je bila že pozna, ko smo se pripeljali na parkirišče in po številu parkiranih avtomobilov je bilo videti, da je klub poln. Bolj, ko smo se bližali vhodu, glasnejši  so postajali trdi bas ritmi, ki so se širili iz notranjosti in napis na vratih, ki je opozarjal na 'prekomerno zvočno obremenitev' je bil to noč vsekakor na mestu. Ob našem prihodu je bil klub napolnjen že skoraj do zadnjega kotička, obiskovalce željne plesa in zabave pa je, pred nastopom zvezde večera, ogreval španski elektronski zvezdnik Cristian Varela.

Cristian Varela v Ambasadi Gavioli

Ta je vsekakor upravičil sloves in še enkrat znova dokazal, da so mu letos na Ibizi zasluženo zaupali kar dve rezidenci v dveh najbolj znamenitih klubih. Ko smo se v pisani množici obiskovalcev pomikali proti plesišču, smo naleteli na, za Ambasado Gavioli tako značilen prizor - dve zapeljivi mladenki v kratkih krilcih, ki sta se na vso moč objemali in poljubljali.

Ob prizoru smo se spogledali in samo namuznili, saj klub že od nekdaj slovi po paleti zanimivih obiskovalcev, ki so večinoma popolnoma brez predsodkov. Ko sta dekleti zaključili z izkazovanjem mesdebojne naklonjenosti in se umaknili iz glavne poti, smo se podali na sredo plesišča, med pisano in dodobra razgreto množico. Ta ima, skupaj z glasno glasbo, barvitim prostorom, močnim light showom in raznovrstnimi performansi, ki se odvijajo na glavnem odru, skorajda hipnotično moč.

Seksi plesalke v Ambasadi Gavioli

Ritmi so se medsebojno prelivali, na odru so se vrstile zapeljive plesalke v kričečih kostumih in noč se je že skoraj prevešala v dan, ko je za mešalno mizo stopil Joris Voorn, nizozemski dj in zvezda večera. Ta je poskrbel za nepozaben zaključni set, čeprav je imel za seboj že pravo mini balkansko turnejo, saj je dve noči prej razplesal beograjsko trdnjavo Kalemegdan, dobrih 24 ur pred tem pa je navdušil še v Zrćah, v nabito polnem klubu Noa z nepozabnim 7-urnim setom.

Joris Voorn v Ambasadi Gavioli

V zgornjem nadstropju so celo noč prevladovali lažji house ritmi, ob našem obisku plesišča pa sta se za mešalno mizo menjala slovenska dj-ja Shark in Jaka. Tudi zgornje nadstropje je bilo vseskozi nabito polno, na zvočnikih so plesale seksi mladenke, vzdušje je bilo zato vroče, a sproščeno, primerno letnemu času.

Zabava se je končala okrog 8h zjutraj in čeprav nismo zdržali pokonci tako dolgo, so tisti, ki so, kasneje povedali, da je dobro vzdušje trajalo vse do takrat. Za plesne ritme na spodnjem techno plesišču so, poleg navedenih dveh zvezdnikov, skrbeli še Veztax, LxS, Dataminions in Tomy DeClerque, zgoraj pa je bil za obiskovalce, željne mehkejših ritmov, poleg Sharka in Jake na voljo še Eddie F.

Poletno druženje v Ambasadi Gavioli

Vroča julijska klubska noč se bo zagotovo zapisala v glasbeni spomin vsem ljubiteljem avantgardnih elektronskih zvokov. Organizatorji pa že napovedujejo nove zvezde, saj se septembra v mediteranski tempelj zabave vrača legendarni Sven Väth.

Tekst: UK (Playboy), foto: Dejan Hren

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri