Oust.me: geolokacijsko osvajanje ozemelj

  • 19.04.2012

Oust.me je domača geolokacijska igralna platforma, s katero se lahko zabavate, če uporabljate aplikacije kot so Foursquare, Facebook Places (ali ste uporabljali Gowallo). Predpogoj za igranje je pametni telefon in naložena vsaj ena od zgoraj omenjenih aplikacij.

3 fotografije v galeriji

Princip Oust.me je enostaven: poveži svoje Foursquare / Facebook / Gowalla račune v Oust.me in začni osvajati ozemlja. Snovalci so si v samem štartu zamislili igro, v kateri osvajaš ozemlja tako, da se pofočkaš (check-in-aš) na posameznih lokacijah in iz teh pofočkov ustvarjaš ozemlja.

Med dvema lokacijama, kjer si ouster (se pravi, kjer si se zadnji pofočkal), ne sme biti več kot 2 kilometra zračne razdalje, med dvema lokacijama, kjer si se pofočkal pa ne sme biti lokacije, kjer nisi ouster.

Sliši se komplicirano, a ni … kar klikni na oust.me in se poveži ter začni z osvajanjem.

Oust.me Areas - zabava za več ljudi

Osnovni igri, ki se sedaj imenuje Ousterville (opisana zgoraj) se je pred nekaj meseci pridružila še druga igra Oust.me Areas, ki pa je skupinska igra osvajanja ozemlja, kot majhni smo podobnemu konceptu igre dejali "Zemljo krast", le da se osvaja posamezna mesta. Zaenkrat lahko osvajate sedem mest: Ljubljano, Prago, San Francisco, Berlin, London, Zagreb in Dunaj!

Pri tej igri ne igrate sami, ampak se pridružite eni od ekip, ki osvajajo mesto. Kateri ekipi se boste pridružili je zaenkrat zavito v tančico skrivnosti (nihče ne ve 100%, kako se točno prijaviš v katero ekipo), najlažje se boste pridružili pravi, če na Facebooku ali Twitterju najdete povabilo kakšnega prijatelja.

Ko ste enkrat noter, je igranje super enostavno. Samo uporabljate Foursquare (ali Facebook Places) kot ste ga do sedaj, Oust.me pa skrbi za vse ostalo. Če vas zanimajo podrobnosti, berite dalje, če ne, preizkusite Oust.me Areas!

Taktični nasveti za Oust.me Areas

Osnova igre je tudi tu enostavna: ekipa, ki ima največji delež v posameznem predelu Ljubljane (mesto je razdeljeno po katastrskih občinah) prevzame ta predel. Več predelov, ko ima ekipa, višje je na lestvici.

Seveda je taktika pri osvajanju ozemlja pomembna. Več ko imate soigralcev v ekipi, večja je verjetnost, da bo vaša ekipa uspešna. Če soigralcev nimate dovolj, jih lahko rekrutirate prek Facebooka ali Twitterja. Oust.me vam ponuja potencialne uporabnike, ki jih lahko povabite v vašo ekipo, da bo ta večja in bolj močna.

Oust.me je res zabavna geolokacijska aplikacija in njihov slogan "Your life should be a game." še kako drži!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri