Nova študija potrdila, da študentke pijejo preveč alkohola

  • 04.06.2013

A če bi ga pile manj, potem ne bi mogle nastajati tako smešne video kompilacije.

"Še tole rundo, potem pa začnemo živeti Prekrokano noč 4!" (Foto: Pressmaster / Shutterstock)

Da študentke (vsaj ameriške) vse prevečkrat popustijo mamljivostim barvitih koktejlov, nas je naučila že serija Girls Gone Wild (danes žalostno bankrotirana, pa ne zato, ker bi zmanjkalo pijanih deklet z zrahljanimi moralnimi predsodki).

Nova študija sedaj razkriva, da naj bi študentke kar za 50% bolj verjetno prestopile svoje alkoholne meje, kot njihovi moški kolegi. Študijo je izvedel center za odvisniško medicino v bolnišnici v Massachusettsu.

Ameriški nacionalni inštitut, ki se bavi predvsem z zdravljenjem odvisnosti od alkohola (NIAAA), predlaga, da naj ženske v enem dnevu ne zaužijejo več kot 3 alkoholne pijače in v enem tednu ne več kot 7 pijač. To naj bi bila zgornja meja, znotraj katere se študentke naslednji dan ne bodo znašle v YouTube kompilaciji, kakršno smo prilepili spodaj...

Inštitut moškim pivcem predlaga maksimalno 4 pijače na dan in maksimalno 14 alkoholnih pijač na teden (čudna je ta odvisniška matematika).

Študija je pokazala, da ženske večinoma ne kršijo dnevnega priporočenega maksimuma, tamveč predvsem tistega drugega - tedenskega.

Poroča MSN.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri