Neumnosti, ki so jih izjavili glasni bogataši

  • 11.10.2012

Ko imaš dovolj denarja, da bi lahko iz denarnice zapolnil slovensko proračunsko luknjo, morda malce izgubiš stik z realnostjo.

(Foto: Peter Kim / Shutterstock)

"Vsota, ki jo moram reinvestirati v moj posel in, da nahranim mojo družino, je blizu 600.000 dolarjev ... in ko nahranim mojo družino, mi ostane morda le 400.000 dolarjev." - ameriški kongresnik John Fleming o skromnem življenju na družinskem budžetu.

"Težko je prositi še več od gospodinjstev, ki letno zaslužijo 250.000 ali 300.000 dolarjev. V mnogih delih države s takšnim prihodkom ne moreš imeti velike hiše ali pa si privoščiti veliko počitnic in podobnih stvari, ki so sicer povezane z bogastvom." - senator Chuck Schumer je razumljiv do gospodinjstev s skromnimi dohodki, ker povprečni dohodek ameriškega gospodinjstva, ki je bil lani 51.413 dolarjev, je tako ali tako znanstvena-fantastika.

"Zakaj, oh zakaj mediji napihujejo retoriko predsednika Obame, ki uporablja termin 'bogati'? Ali ne bi bilo bolj primerno uporabljati izraz 'uspešni' ali 'tisti, ki več delajo'?" - pismo, ki ga je na publikacijo Wall Street Journal poslal bralec iz New Orleansa, v katerem se čudi, zakaj mediji uporabljajo takšne žaljivke za ljudi, ki jim je v resnici le uspelo. Češ, "jaz nisem Paris Hilton, jaz delam 12 ur na dan." Ko bi vsaj prej vedeli, da je podaljšan delovni urnik edina razlika med našo plačo in milijoni dolarjev.

"Ne sprejmemo, da se našo nacijo deli na tiste, ki imajo in tiste, ki nimajo. Vedno moramo biti ljudstvo tistih, ki imajo in tistih, ki bodo kmalu imeli." - Mitch Daniels, guverner zvezne države Indiana, o tem, da Američani živijo v deželi neskončnih priložnosti, zato naj se nehajo pritoževati in naj raje gredo ven in postanejo bogati.

"Mislim, da se vse to vrti okoli zavidanja. Mislim, da je to vojna med družbenimi razredi. Ko imaš predsednika, ki spodbuja idejo o deljenju Amerike na 99 odstotkov proti enemu odstotku - in tisti, ki so bili najbolj uspešni padejo v 1 odstotek - je to izredno neskladno s konceptom enega naroda pod Bogom." - aktualni predsedniški kandidat Mitt Romney o tem, kako so reveži samo ljubosumni na tiste, "ki jim je uspelo."

"Del tega je ljubosumje. Za tem stojim. In naj vam povem, zakaj nimam veliko potrpljenja, ko pride do te tematike. Moji starši niso nikoli igrali na karto žrtve. Moji starši niso nikoli rekli, da upajo, da bodo bogataši nekaj izgubili zato, da bomo lahko mi nekaj pridobili." - kandidat za predsednika republikanske stranke Herman Cain o tem, kako večina svetovnega prebivalstva le grabežljivo čaka, da kateri od bogatih izgubi denarnico.

"Še nikoli nisem dobil službe od reveža." - konzervativni politični komentator Sean Hannity o tem, kako je življenje polno ljubkih realizacij.

 "Ne pričakujem nobene miloščine. Še naprej bom delal kot norec za vse, kar imam. Jaz NISEM v 99 odstotkih, če ste vi, je to popolnoma vaša odločitev." - anonimna študentka na facebooku o tem, kako lačni otroci stradajo zato, ker so se tako odločili.

 

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri