NAGRADNO: Podarjamo vstopnice za koncert botra elektronske glasbe Jean-Michel Jarra!

  • 28.09.2016

15. novembra se v Slovenijo vrača sloviti francoski glasbenik, skladatelj in producent Jean-Michel Jarre. Pravilno odgovorite na vprašanje in osvojite 2 vstopnici za ogled elektronskega spektakla.

Najvplivnejši glasbenih moderne dobe

Jean-Michel Jarre velja za enega najvplivnejših glasbenikov moderne dobe, za genialnega umetnika, katerega pristop je oblikoval elektronsko glasbo in utrl pot sedanjim generacijam. S sintetizatorji se je prvič srečal v poznih šestdesetih in se po prvih komercialnih neuspehih, za katere je bila kriva eksperimentalna narava njegovega dela, počasi, a vztrajno zavihtel med velikane. Do danes je prodal več kot 80 milijonov albumov, postal pa je tudi prvi zahodnjak, ki je zaigral na Kitajskem.

          VSTOPNICE ZA GLASBENI SPEKTAKEL SO ŽE NA VOLJO NA EVENTIM.SI!

Slovence je navdušil že leta 2008

V Sloveniji smo botra elektronske glasbe gostili leta 2008, ko je pripravil serijo nastopov za manjše prostore, s katero je obeležil 32-letnico izida brezčasne mojstrovine – albuma Oxygene. Takrat je ljubljansko Halo Tivoli napolnil s kar 50 analognimi sintetizatorji, s katerimi je pričaral edinstveno koncertno izkušnjo.

Oktobra bo njegova turneja The 'Electronica' World Tour energijo makro koncertov prenesla še v koncertne dvorane po vsej Evropi. V sklopu turneje bo Jean-Michel obiskal preko 40 prizorišč, med njimi tudi ljubljansko dvorano Stožice. Tam bo predstavil svoja najnovejša albuma: kritiško priznani "Electronica 1: The Time Machine" ter čisto sveži "Electronica 2: The Heart of Noise", ki je izšel 6. maja. Poleg uživanja v novostih pa se obiskovalci lahko nadejajo tudi nostalgičnega popotovanja po Jarrovem nadvse bogatem glasbenem repertoarju.

Zapisan v Guinnessovo knjigo rekordov

Jarrovi osupljivi in razvpiti šovi na prostem so avdiovizualne poslastice, v katerih se preliva vznemirljiva mešanica luči, laserjev, pirotehnike in najnovejše tehnologije. S tovrstnimi nastopi po vsem svetu se je zapisal tako v zgodovino glasbe kot tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Na lestvici koncertov z največjim številom poslušalcev drži štiri rekorde, med vrhunce pa sodita nastop v Parizu iz leta 1990, kjer so zabeležili 2,5-milijonsko udeležbo, ter spektakel v Moskvi, kjer je sedem let kasneje presegel lasten rekord in ob 850. obletnici mesta nastopil pred 3,5-milijonsko množico.

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Jean-Michel Jarre

Podarjamo dve vstopnici za koncert Jean-Michel Jarre, ki bo v Ljubljanskih stožicah 15. novembra 2016.

Pravilen odgovor skupaj s polnim imenom in priimkom pošljite na elektronski naslov nagrade@adriamedia.si vse do torka 10. oktobra 2016 do 12h. (v zadevo napišite: koncert Jean-Michel Jarre)

NAGRADNO VPRAŠANJE: Koliko obiskovalcev je bilo na njegovem koncertu v Moskvi, ko je s številom podrl Guinnessov rekord?

        VSTOPNICE ZA GLASBENI SPEKTAKEL SO ŽE NA VOLJO NA EVENTIM.SI!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri