Michael Bublé: V družbi drugega žanra

  • 14.11.2016

MICHAEL BUBLÉ, kanadski slavček, ki mu pripisujejo vrline legendarnega Franka Sinatre, se počasi, a vztrajno premika proti osred­nji glasbeni sceni.

(Foto: arhiv Playboy)

Še vedno si ga vrtijo predvsem glasbeni sladokusci, ki iščejo nekaj med popom in džezom, a Michael Bublé si z vsakim albumom širi občinstvo. Da je pripravljen izkusiti marsikaj, je dokazal tudi z najnovejšim projektom Nobody But Me, sicer devetim studijskim albumom, na katerem je med nizom rimejkov tudi originalna pesem, ki je ni napisal Bublé (frajer je sicer znan po odličnih priredbah že znanih hitov, originalne pesmi, ki jih vključi, pa so bile do zdaj praviloma vse njegove), temveč njegova glasbena kolegica Meghan Trainor. To je prvič, da je na Bubléjevem albumu pesem, katere avtor ni on sam, a gre za kolaboracijo, ki sega tudi v vokalno sožitje, saj sta Bublé in Meghan ta komad tudi odpela skupaj, s čimer je model spet razširil svoj krog poslušalcev. Meghan Trainor je trenutno vroča roba na pop sceni, talentirano dekle, ki prav tako razume, da tovrstna sodelovanja z glasbeniki najvišjih kategorij lahko pozitivno pripomorejo k njeni celostni podobi – še preden jo dokončno odmislimo kot le še eno kičasto pop ropotuljo. »Še nikoli se nisem tako zabaval pri snemanju albuma,« je po koncu snemanja za medije povedal Michael Bublé. Ga bo osrednja popularna glasbena scena kmalu dokon­čno premamila v svoje vrste?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri