Male skrivnosti velikih filmskih scen

  • 28.01.2013

Kaj vse se skriva za nekaterimi najbolj prepoznavnimi filmskimi trenutki?

(Foto: Warner Bros.)

OSMI POTNIK (Alien)

V fantastičnem prvencu serije Osmi potnik (Alien), je Ridley Scott želel predstaviti najdenega mrtvega vesoljca kot velikanski stvor. Da bi prišel do želenega učinka, je v posnetkih, kjer odprava hodi okoli fosiliziranih ostankov, namesto igralcev uporabil svoje otroke, oblečene v miniaturne astronavtske skafandre.

TERMINATOR 2

Ko se v zaključnem boju sovražni terminator T1000 spremeni v Sarah Connor (za trenutek to lahko vidite na začetku spodnjega videa, ko se T1000 obrne proti Sarah, še vedno transformiran v njeno podobo), ki jo igra Linda Hamilton, je njeno dvojnico (T1000) za tistih nekaj trenutkov odigrala njena sestra dvojčica.

VITEZ TEME (THE DARK KNIGHT)

Vsem dobro poznana scena iz enega najboljših inštalacij Batmana, je scena, kjer Joker s svojimi patološkimi prijatelji vdre na zabavo mestne elite. Izstopi iz dvigala in ustreli s šibrovko, nakar pozdravi prisotne - pred tem pa stopi mimo sivolasega Michaela Caina.

Michael Caine je imel v tem segmentu filma namenjene vrstice, ki bi jih moral izreči ob prihodu Jokerja. A to je bilo prvič, ko je na snemanju lahko videl Heatha Ledgerja kot Jokerja v polnem zagonu njegove vloge - in je pozabil, kaj mora reči. Zato je scena stekla naprej kar brez njegovih besed.

SEAN CONNERY kot JAMES BOND

Sean Connery je v vseh nastopih kot James Bond na glavi nosil lasuljo. Ne, tisto torej niso njegovi pravi lasje. So pa dlake na prsih vsekakor vse naravne.

MICHELLE PFEIFFER kot CATWOMAN (Batman Returns)

Lepo Michelle Pfeiffer so morali vakumsko zapirati v njen mačji kostum iz lateksa, zato je lahko scene snemala le kratek čas, da ubožica ni omedlela. Naglavno pokrivalo ji je tudi onemogočalo, da bi slišala svoje lastno govorjenje, zato jo je režiser Tim Burton opozarjal, kadar je pričela govoriti preveč na glas.

VELIKI LEBOWSKI (The Big Lebowski)

Beseda "dude" je v filmu izgovorjena 161-krat. Beseda "fuck" je izgovorjena 292-krat. The Dude, ki ga igra Jeff Bridges, pa v filmu izreče besedo "man" kar 147-krat. Nekako 15-krat na minuto.

VOJNE ZVEZD (Star Wars)

Kostumi za wookije, kosmato raso iz Vojne zvezd, so bili vsi (popolnoma vsi), narejeni iz človeških las.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri