Magnet: Fergie

  • 23.05.2007

Ugriznil jo je Quentin Tarantino, premagala je metamfetaminsko odvisnost. Zdaj uživa na vrhuncu svoje kariere. Fergie je igralka in pevka – solo in v skupini Black Eyed Peas.

(Foto: Playboy)

Vaša zadnja igralska izkušnja je film Grindhouse (k nam prihaja avgusta), grozljivka Quentina Tarantina in Roberta Rodrigueza. Kateri od obeh kultnih režiserjev je bolj nor?

V filmu igram Tammy, kar ni kakšna velika vloga. Nisem vedela, da bo na snemanju tudi Tarantino, ker igram v Rodriguezovem delu filma. A Quentin se je pojavil in mi pomagal pri sceni, v kateri me lovijo. Tekla sem in Quentin je igral z mano. V neki točki si je nadel masko, planil proti meni in me ugriznil. Sceno smo ponovili vsaj desetkrat, ker je kar naprej zganjal hrup. Ugriznil in popraskal me je. Čisto je padel v svoj lik. Enkraten je.

The Dutchess je vaš prvi solo album. Zakaj solo projekt?

Z Black Eyed Peas delamo glasbo, namenjeno žuranju. V tem kontekstu me ljudje ne morejo poznati, ne vidijo moje romantične in čustvene strani. S solo albumom sem ljudi želela spustiti bliže. Naslednjič bom morda naredila regi ali hiphop album. Ne vem, kaj bo, a s tem prvim albumom sem želela biti zelo osebna.

Pri albumu je sodeloval tudi član zasedbe Black Eyed Peas, Will.i.am. Vam je bilo pri solo projektu kaj nelagodno sodelovati s kolegom iz skupine?

Že od začetka sem želela delati z Willom. In tako je potem tudi bilo. Priročno pa je bilo tudi zato, ker smo bili ravno na turneji, ko sem morala zaključiti album. Imeli smo avtobus s snemalnim studiem, tako da sem lahko nekaj ur pred nastopi delala svoje stvari. Na koncu sem bila pod pritiskom zaradi rokov. Če bi bilo po moje, bi imela album še danes v delu, a Jimmy Iovine, šef založbe Interscope Records, je slišal nekaj komadov in želel končan album. In z njim se ne prepiraš.

Pokojni James Brown je sodeloval pri albumu Monkey Business skupine Black Eyed Peas. Kako je bilo delati z botrom soul glasbe?

Nadnaravno. Vsi v njegovem spremstvu so bili pražnje oblečeni do zadnje malenkosti. Nekdo nas je želel slikati. James je tlesknil s prsti in nekdo iz spremstva mu je prinesel glavnik. Noben las ni bil na nepravem mestu, a se je za vsak slučaj vseeno počesal.

Black Eyed Peas imate na leto skoraj 300 turnejskih dni. Kako se soočate s tem?

Zadnje čase potuje z menoj moja sestra. To, da imam s seboj družino, mi pomaga, da se počutim bolj normalno. Veliko kličem naokoli. Imam astronomske račune za telefon. Zadnji je znašal približno tisoč dolarjev. Stvar postaja resna.

Šovbiznis ste odkrili v zgodnjih letih. Se še spomnite, kdaj ste prvič poskusili zabavati ljudi?

Nikoli se nisem trudila. Igrala sem se, da snemam reklame v kuhinji. Ko sem bila majhna, sem videla veliko muzikalov. Mama me je vozila v lokalno gledališče, kjer sem videla West Side Story, Oklahomo, Petra Pana, Annie ... To mi je veliko pomenilo. Ko sem bila stara približno šest let, je mama v časopisu videla oglas za Karen's Kids, skupino, ki je nastopala po nakupovalnih centrih. Ker je vedela, da želim zabavati ljudi, me je vprašala, ali bi se jim želela pridružiti.

Ste kdaj imeli resno službo?

Nekoč sem bila varuška. Samo zato, ker je bila varuška tudi moja prijateljica in sem hotela stopiti v hiše drugih ljudi, da vidim, kaj imajo v hladilniku. Sicer pa sem kot zabavljačica delala od šestega leta starosti, zato imam to za resno službo. Vsi otroci so hodili na igrišče, jaz pa sem delala.

Kako ste se znebili odvisnosti od drog?

Šla sem na terapijo. In še vedno imam terapije, ker jih potrebujem. Šla sem med anonimne narkomane. Šla sem med anonimne odvisneže od metamfetaminov. Pomagala mi je tudi hipnoterapija. Ko sem šla prvič, mi je bilo sicer smešno, rekla sem doktorici, da me hipnoza in podobna sranja ne zanimajo. Ko sem prišla naslednjič, sem grizla nohte. Povedala sem ji, da grizem nohte in da želim poskusiti hipnoterapijo. Bilo je neverjetno. Delovalo je do popolnosti.

Koliko v družini Ferguson vas ima vzdevek Fergie?

To je vzdevek celotne družine. Moja sestra Dana je Ferg. Vsi imamo različne variacije. Fergie je bil pravzaprav naslov mojega predvidenega solo albuma, preden sem se pridružila zasedbi Black Eyed Peas. To je bil zame nekakšen preporod, ker sem bila ozdravljena odvisnosti od drog in pripravljena na nov začetek.

Ste kdaj spoznali Sarah Ferguson, vojvodinjo yorško?

Govorili sva po telefonu in se nameravali spoznati. Zmenila se je, da me pokličejo, za kar sem bila zelo počaščena, ker je ona le plemkinja! Bilo je kul. Mislim, da bova skupaj naredili kaj dobrodelnega.

Vaš moški, Josh Duhamel, igra v seriji Las Vegas. Kako sta se spoznala?

Na snemanju serije. Prebrala sem intervju, v katerem je rekel, da je imel mokre sanje o meni. Vsi moji prijatelji so ga poznali, ker je zvezda televizijskih limonad. Sama tega ne gledam, a so mi vsi govorili, da ga moram spoznati in da naj to storim za skupino. Minilo je nekaj časa in potem sem videla, da delamo nekaj za serijo Las Vegas. Spoznala sva se in rekla sem mu, da sem prebrala, da sanja o meni. Rekel je, da res, in vprašala sem, ali so bile sanje dobre. Rekel je, da ja. In sva začela.

Ali ga silite plesati na komade Black Eyed Peas?

Silim? Saj sam hoče! Rad pleše. Z njim plešem počasne plese, a moram stati na njegovih stopalih, ker sem premajhna. K sreči sem trenirala balet in vem, kako stati en pointe. Zasebno pleševa drug za drugega v kakšnih zanimivih kostumih. V Hustlerjevi trgovini mi je kupil nore škornje, visoke, črne, oprijete, z dolgo zadrgo. Težko jih obujem, a je vredno.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri