Kako kitare zvenijo doma?

  • 23.05.2007

Premoremo prav zavidljivo rokersko sceno: slovenski bendi gradijo svoj imidž in zvok na preverjenih rifih, in ker so pridni tudi v studiu, pri nas diši po zelo kakovostnih rokerskih melodijah.

(Foto: PR)

3 fotografije v galeriji

Siddharta

Popolni monopolisti. S fascinantnim nastopom leta 2003 so v Ljubljani pred oder zvabili 30 tisoč ljudi (in spravili preostale prebivalce Bežigrada na balkone). Najverjetneje neponovljivo, a še leta pozneje Siddharta vseeno pobira viktorje. Njihov zadnji glasbeni dosežek je seveda album Petrolea in nominacije na nagradah MTV.

TIPIZACIJA: Črn lak za nohte, večna morbida, črne cunje, črni pogledi. Črno, črno, črno. Odlična predskupina za Sisters Of Mercy.

Dan D

Deset let so že na sceni. Celo desetletje. In pridno ustvarjajo, nekoč kot Mercedes Bend, zdaj že nekaj časa kot Dan D, njihov zadnji album pa nosi naslov Katere barve je tvoj dan?. Skupaj s Siddharto so skombinirali celo komad in folk se sprašuje, ali bo morda Siddharta tako nastopila tudi na njihovih koncertih. Morda varljiv občutek je, da bi, če bi se to zgodilo, Dan D izpadli kot nekakšni asistenti. Kajti čeprav delajo veliko in dobro, se nikakor ne prebijejo v ospredje. Kdaj bo kdo S iddhartovce vprašal, ali bodo oni gostje na koncertu Dan D? Boste videli, dan za Dan D bo še prišel!

TIPIZACIJA: Če bi Robin (tisti Batmanov kolega) imel svoj lastni soundtrack, bi mu ga spisali Dan D.

Šank Rock

Šank Rock so slovenski Rolling Stones. Obstajajo že od nekdaj. In imajo še vedno istega frizerja! Božansko. Šank Rock po glasbi, videzu in načelih ohranjajo bistvo pravega rokenrola. So kot infuzija zahajajočemu žanru, hkrati pa dokazujejo, da znajo tudi slovenske legende kombinirati žur, poznanstva in talent v pompozni rokerski šov. Fantje so namreč krstili bogato opremljen tour bus, ki bo zdaj po slovenskih vaseh vozil naše strumne glasbenike. Imajo pa tudi nov album, Senca sebe.

TIPIZACIJA: Glede na aktualno reinkarnacijo številnih rokerskih bendov iz prejšnjega stoletja, bi Šank Rock lahko nastopili s katerimi od teh starin.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri