Indiana Jones četrtič

  • 22.05.2008

Po več kot 20 letih je primarni filmski pustolovec Indiana Jones spet zagrabil za bič. Spielbergova kreacija in Lucasova zgodba sta tako dobita dolgo pričakovani konec.

(Foto: PR)

3 fotografije v galeriji

Indyjeva bistvena prednost je v tem, da ima vse to zapakirano v konkretno dozo burlesknega in situacijskega humorja. Tako Indy poka šale, ko mu življenje visi na nitki. Še celo zlobe na drugi strani so pravzaprav parodija realnosti. In prav s takšno optimalno mešanico filmske zabave vas bo rajcal novi, težko pričakovani četrti del sage, dolgovezno – kot se za pustolovske filme spodobi – naslovljen Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje.

Nostalgija je pasja stvar. "Upor je brezsmiseln," bi rekli Borgi iz Zvezdnih stez. Če ste v Indiana Jonesu uživali v osemdesetih, morate v začetku junija nedvomno obvezno zaviti v kino. Saj je vse kot nekoč, le Indiana se pri žmohtnih 65-ih malce teže upogne.

Režiser je Steven Spielberg, igrajo Harrison Ford, Karen Allen, Cate Blanchett, Shia LaBeouf in drugi. Na rednem kinosporedu je film od 22. maja. In naj se avantura začne.