Hellboy II: Zlata armada

  • 12.09.2008

Edinstveni superheroj, ki razkriva bolj družbene kot pa paranormalne fenomene, se vrača v težko pričakovanem nadaljevanju. Uspeh je zagotovljen.

(Foto: PR)

Hellboy je kot stripovski superjunak vsekakor drugačen. Tako kot vse spake, ki jim rdeči orjak, zaposlen v tuzemeljskem biroju za nadnaravne pojave, vedno znova pokaže, kje jim je mesto, je tudi on zelo mračen, poetičen, celo morbiden.

Kot težak ruski lik iz še težjega romana: njegove misli kaskadno razkrivajo široko osebnost, ve, da je kafkovsko izumetničen, zato si rogove na glavi polira v dve ploščici, kot da je to edini izstopajoči element. Hellboy v drugo je še boljši, še kompleksnejši, pravi biser režiserske genialnosti Guillerma del Tora.

Film je režiral genialni Guillermo del Toro, ki se je izkazal že z režijo prvega Hellboya, med drugim pa se je podpisal še po nekaj drugih vrhunskih uspešnic: grozljivko Mimic, akcijo Blade II in pa seveda pravljično uspešnico Panov labirint. V drugem Hellboyu med drugim igrajo Ron Perlman, Selma Blair in Doug Jones. Primerno je bil film prikazan 11. septembra.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri