Filmska romanca za oba

  • 24.05.2007

Začinite valentinov večer v dvoje z dobrim romantičnim filmom in ji tako omehčajte srce! A ker je moška toleranca filmskega cukra nekaj oktav nižja kot pri naših seksi izbrankah, je treba tožanrske izdelke izbirati z dobršno mero previdnosti. V pomoč naj vam bo nekaj naslovov, pri katerih je zabava zagotovljena za oba spola!

(Foto: *)

Doma, intimno:

Nori na Mary (1998) je tisto, kar nastane, če se avtorja krohota Butec in butec lotita romantičnih tem. Film, ki sledi klasičnim pravilom romantične komedije, dostavi absolutno dovolj zabave tudi za moške: penis, ujet v zadrgo, satirični elementi, ki stopajo čez rob prijaznega, in dolge, dolge noge čudovite Cameron Diaz. Legendarna scena: Ben Stiller s spermo za ušesom odpre vrata seksi Mary, ki ga vpraša: »Je to gel za lase?«

Ko Harry spozna Sally (1989) je nezgrešljiv romantičen film, ki bo na veke vekov prava izbira za valentinov večer in eden redkih, če ne edini film z Meg Ryan, ki ne povzroča glukoznih šokov. Meg je tu prav luštna, hollywoodski kralj komedije Billy Crystal pa dominira v huronskih dialogih in nepozabnih štosih.

Amelie (2001) je prvovrstni evropski film s prvovrstnim, s cinizmom začinjenim evropskim humorjem. Genialna Audrey Tautou je Amelie, nedolžna in naivna deklica sredi Pariza, ki želi pomagati vsem okoli sebe in pri tem najde pravo ljubezen. Gledati jo je nepopisen užitek. Kot da vlogo resnično živi. Še danes ni jasno, zakaj film ni pobral oskarja.

Shrek (2001), vrhunsko animirana pravljica z elementi parodije, straniščnega humorja in perfektno simbiozo protagonista Shreka in Mika Myersa, ki mu je posodil glas. Nabito z odličnim humorjem in na koncu vendarle izvedeno kot prava romantična pripovedka z univerzalno poanto – ni važno, če si grd, da le imaš velik grad. Eee, ne grad, srce.

Zlobna dekleta (2004) z Lindsay Lohan. Šur, pogled na ovitek bo namigoval na čisti kiks, a verjemite, da je potrpljenje božja mast – če malo stisnete zobe, boste hitro uvideli, da je to pravzaprav zelo brihtna tinejdžerska smešnica. Ja, kratka krilca so vključena. In so celo rožnate barve.

Dnevnik Bridget Jones (2001) ali Bridget Jones: Na robu (2004) sta filma, ki nikakor nista seksi, gre pa za zabaven, z orenk dozo britanskega cinizma nabit komičen izdelek, ki ga je mogoče sprejeti brez večjih bolečin.

In prišla je Polly (2004) je najboljša alternativa vsemu naštetemu, kjer seksi Jennifer Aniston in skeči, ki funkci-onirajo, sestavljajo eno boljših romantičnih komedij. Straniščni humor v celofanu ljubezenske zgodbe? Le v Hollywoodu!

V kinu:

Žal jo boste z odlično romantično komedijo Glasba in besedilo, svojevrstnim miksom ameriškega in britanskega humorja, tokrat v presenetljivo delujočem duetu šušljave Drew Barrymore in otoškega capina Hugha Granta, lahko presenetili šele 22. februarja.

Na valentinovo zato predlagamo:

V iskanju sreče, emocionalno zgodbo o očetu in sinu, ki se na finančnem dnu bojujeta za lepše življenje. Will Smith je kot televizijski Kevin Hill (za katerim stokajo vse Slovenke), ki se sicer tu in tam pošali, a na koncu zatrdi, da se moraš za svoje sanje potruditi. Ja, tudi če to pomeni občasno gledati jokave filme ...

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri