Film: Umri filmsko

  • 25.09.2007

Filmi so bili razvrščeni že na vse možne načine, od najboljšega do najslabšega, zato so se na CNN odločili po vrsti zložiti še najboljše filmske smrti. Edino pravilo, ki so si ga postavili je, da lik, ki v filmu umre, umre dokončno in se ne vrne v zgodbo.

(Foto: PR)

Po njihovem strogem izboru so se med prvih pet (od desetih) uvrstili predvsem filmi stare šole. Na petem mestu je še dokaj svež Sean Penn v filmu Dead Man Walking (1995), v katerem ga pošlje v smrt ameriški kriminalni sistem s smrtonosno injekcijo. Nepopravljivi posiljevalec in morilec si najbrž ne zasluži nič drugega – ali pač?

Na četrtem mestu sta Paul Newman in Robert Redford kot Butch Cassidy and the Sundance Kid (1959), prestreljena v še zadnjem boju proti policiji. Na tretjem mestu se svoji mami pohvali James Cagney, preden izprazni nabojnik v cisterno in si sam določi svoj konec v filmu White Heat (1949).

Na prestižno drugo mesto se je zavihtel King Kong z legendarnim koncem na vrhu Empire State Buildinga v filmu King Kong (1933). Na vrhu lestvice pa ni nihče drug kot fantastično kričeča Janet Leigh, premočena, prestrašena in zaklana v prvem horor delikventu šestdesetih, Psihu velikega Alfreda Hitchcocka (1960).

Kaj pa najslabše smrti v filmih? Omenjena sta Anakonda in Jurrasic Park, podrobnosti pa na CNN Showbiz.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri