Film: Točka prednosti

  • 28.03.2008

Napovednik je bil fenomenalen. Na španskem trgu se srečajo voditelji držav in predsednik ZDA je ustreljen. Sledi eksplozija. Panika. In četica znanih obrazov: Sigourney Weaver, Dennis Quaid, hej, še celo Matthew Fox, tisti doktor Jack iz Skrivnostnega otoka. V realnosti je film zgolj to, kar prikaže napovednik.

Atentat iz različnih perspektiv – kamera v množici, prevrtimo nazaj in pogledamo še skozi oči telesnega stražarja, nato še skozi oči novinarja. Čez pol ure je Točka prednosti kot zaštekan Groundhog Day (Sivžčev dan), ki le še čaka na razrešitev. Dobra akcija, šibka izvedba.

Še tale zanimivost: za vlogo Thomasa Barnesa, ki ga v filmu igra Dennis Quaid, so bili sprva predlagani Mel Gibson, Kevin Costner in Harrison Ford. Ford je odpovedal sodelovanje že takoj na začetku, ker je še vedno zavzet z novim Indiana Jonesom. Gibson je sprva želel vlogo, ki bi ga po dolgem času vrnila na film, toda na koncu jo je vseeno zavrnil. Costner je odšel še pred vajami.

Za vlogo Kenta Taylorja pa so želeli Toma Cruisa, Vala Kilmerja ali Daniela Day-Lewisa. Na koncu jo je dobil prav doktor Jack iz Skrivnostnega otoka, gospod Matthew Fox. Kako so se te odločitve izkazale v realnosti, pa si lahko pogledate v kinu od 27. marca.

Film je režiral Pete Travis, igrajo pa Dennis Quaid, Forest Whitaker, Eduardo Noriege in pred nedavnim z oskarjem nagrajeni Forest Whitaker.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri