Film: Poželenje, nevarnost

  • 06.02.2008

Izpod taktirke Ang Leeja, režiserja filmov Gora Brokeback in Prežeči tiger, skriti zmaj zdaj prihaja čutna erotična drama Poželenje, nevarnost (Se, Jie), ki razkriva Kitajsko za časa japonske okupacije v obdobju druge svetovne vojne. Zgodba o mladenki Wong, ki med načrtovanjem atentata doživi čustvene pomisleke in se ujame v ljubezensko avanturo astronomskih seksualnih kapacitet.

(Foto: PR)

Če je Gora Brokeback želela šokirati zavrte ameriške relikte kavbojskega testosterona, je Poželenje, nevarnost direkten šus za azijsko filmsko industrijo, ki že tako intenzivno penalizira režiserje filmov z erotično vsebino.

New York Daily News je film postavil na peto mesto najboljših filmov leta 2007 (premiera v Ameriki je bila 28. septembra 2007), prav tako pa je bil naslov nagrajen s sedmimi zlatimi konji. Film je režiral Ang Lee, igrajo pa Tony Leung Chiu-Wai, Lee-Hom, Wang, Joan Chen in fantastična Tang Wei.

Premierno si lahko film ogledate 7. februarja, film pa smo predstavili tudi v tekoči številki revije Playboy.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri