Film: Pomlad v Bosni

  • 04.01.2008

Pomlad v Bosni ni še en balkanski film o tragični vojni sredi devetdesetih let. Film, v originalu naslovljen The Hunting Party, govori o izgorelem poročevalskem novinarju (Richard Geere), ki se odpravi v bosansko vojno po vrhunsko reportažo – in konča za petami največjega vojnega zločinca, ki ga ne morejo najti niti ameriške obveščevalne službe.

2 fotografiji v galeriji

Film, ki želi biti satira, je prijetno zaigrana mineštra akcije, trilerja in drame brez pretiranih dokumentarnih shematik, ki bi sicer filmu lahko dale bolj zgodovinsko težo. Bosna je očitno naključno izbran vojni teritorij, tako kot v vseh hollywoodskih filmih – pač vržejo kocko in potem pade Afrika, Bosna ali pa Srednji vzhod. In v prvi so črnci, v Bosni pa moški z močnimi brki.

In tako je film satira predvsem za nas, ki te kraje poznamo nekoliko bolje. Črna komedija vsekakor izstopa iz tega naslova, a žal to ni prepričalo domačega občinstva, saj je v prvem mesecu film zaslužil le nekaj čez 800.000 dolarjev. Zanj so sicer zapravili 25 milijonov. No, film bo morda bolj prepričal slovensko publiko.

Film je režiral mladi filmski ustvarjalec Richard Shepard, igrajo pa Richard Gere, Terrence Howard, Jesse Eisenberg in Diane Kruger. Premiera filma je bila 3. januarja, ogledate si ga lahko v kinoklubu Vič.

Film smo predstavili tudi v tekoči številki revije Playboy.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri