Film: John Rambo

  • 19.02.2008

Četrta in skorajda zagotovo poslovilna inštalacija zgodbe o vietnamskem vojnem veteranu Johnu Rambu, ki jo je tokrat napisal in režiral kar sam Sylvester Stallone. Gre za akcijsko najbolj morilski del, ki si lasti rekord s povprečjem 236 ubitih na 2,59 minute. V 91 minutah, kolikor traja film, se boste tako lahko najedli pravega genocida.

(Foto: PR)

Rambo je, tako kot zadnji Rocky, penzionist. Stara šola aufbiksarja, ki potrebuje le en dober razlog, da se mu usta spet povesijo, da si zaveže trak v lase in da dvigne najnovejši strelni aparat in pokolje malo morje slabih fantov. Razlog za to je tokrat južnoazijska Burma, ki kleči pod tiranijo Than Shweja. Rambo se odloči, da bo podemokratiziral ubogo Burmo in eliminiral vse nasprotnike protidemokratske ideologije. Če bi bil Rambo na Bushevi plačilni listi, bi bil Bližnji vzhod danes le še en velik demokratski krater.

Film je bil posnet s 50-milijonskim budžetom. Prejel je mešane kritike, od 105 izbranih ameriških kritik jih je bilo le 35 odstotkov pozitivnih, toda resnobni filmski analitiki so vedno skeptični do vojnih akcij. Glavni razlog, ki ga navajajo, je pretirano nasilje in premalo zgodbe, toda na koncu je to vendarle Rambo. Natrenirani vojak s kamnitim obrazom in sumljivim naglasom, ki opravi delo v dobri uri in pol. Če bi hoteli kompleksnejšo zgodbo, bi si še enkrat ogledali Zastave naših očetov.

Zato se prepustite popkorn akciji in od 21. februarja obiščite Kolosej. John Rambo vas že čaka z nabito polavtomatsko puško. Še prej pa skočite na uradno stran: Rambo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri