Film: Jaz, legenda

  • 16.01.2008

Film, posnet po znanstvenofantastičnem romanu Richarda Mathesona, predstavlja Willa Smitha kot zadnjega preživelega v futurističnem New Yorku, v katerem po divjanju nevarnega virusa preživi le majhen odstotek ljudi. Vsi drugi meščani pa so okuženi in zelo vampirski. Z razvojem zgodbe Smith ugotovi, da so nekateri ljudje – tako kot on sam – imuni za okužbo ali pa jih je ta prizadela zelo unikatno.

2 fotografiji v galeriji

Jaz, legenda je najnovejši prispevek k filmskemu vampirskemu žanru in danes popularnim apokaliptičnim filmom, vse po že poznanem sistemu filma o zombijih iz sedemdesetih, kot jih je tedaj snemal George A. Romero (Noč živih mrtvecev).

Evropska produkcija se je podobne tematike lotila že leta 2002 s filmom 28 dni kasneje (in nadaljevanjem 28 tednov kasneje). Film Jaz, legenda, ki je zrasel na 150 milijonov težkem budžetu, je po svetu že prislužil 461 milijonov dolarjev in prejel mešane kritike. Mimogrede, pet milijonov je stalo snemanje scene na Brooklynskem mostu v New Yorku – to je bila tudi najdražja filmska scena, ki so jo kdajkoli posneli v tem mestu.

Film je režiral Francis Lawrence, igrajo pa Will Smith, Alice Braga, Dash Mihok, Paradox Pollack, Salli Richardson in drugi. Film bo v ljubljanskem Koloseju na rednem programu od 17. januarja.

Film smo predstavili tudi v tekoči številki revije Playboy, oglejte pa si tudi uradno stran filma I AM LEGEND.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri