Film: Iskan

  • 24.06.2008

Prav dolgo ni bilo treba čakati za še eno stripovsko superherojsko akcijo, tokrat o plačanih morilcih (tistih dobrih), ki so do neke točke zmožni usmerjati izstrelke. Njihove misije so dovolj adrenalinske, eksplozivne in hitrostne, da pozabimo tuhtati, ali je Iskan sploh dober film.

(Foto: PR)

Poznate istoimenski strip? Najbrž ne, ker sta ravno izšli prvi dve številki, s katerima so približno nakazali superherojski koncept dotične narative, preden sta ga scenarista Brandt in Haas prevedla v film. Ta je manj znanstvenofantastičen, pravzaprav dokaj realističen, predstavlja pa zasedbo morilcev, ki ohranjajo red v kaotičnem svetu.

Sin ubitega morilca prevzame njegovo mesto, ob njem pa nadzornik Freeman in sočna mentorica Angelina Jolie. Sfrizirana orožja, strupeni avtomobili, adrenalinska akcija. Zelo poletno in z dovolj estetskimi posebnimi efekti, da se lahko z izklopljenimi možgani pasete na tej malce drugačni in pravzaprav zelo navdušujoči hollywoodski akciji z režiserjem iz vzhodnega bloka.

Film je na rednem kinosporedu od 26. junija, režiral ga je Timbur Bekmambetov (ustvaril je tudi ruski akcijski horor Nočna straža), igrajo pa Angelina Jolie, James McAvoy, Morgan Freeman in drugi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri