Film: Čast in slava

  • 28.01.2009

Z velikimi igralskimi imeni prežeta policijska drama poskuša ujeti moment, kakršnega je pustila Scorsesejeva Dvojna igra.

Pokvarjeni policaji so vedno dober filmski material. Zato jih na velikem platnu gledamo, odkar obstaja film, a za res kompleksno fabulo o korupciji je potreben scenarij, ki ga lahko dostavi malokdo. Čast in slava se tam zgoraj bojuje z najboljšimi – Dvojno igro, Dnevom za trening, Rookijem.

V tokratni korupcijski zanki se znajde relativno novopečeni policist Ray, ki ga po umoru štirih policistov za pomoč pri primeru prosi njegov oče. Oba sta detektiva, ker po tipičnem ameriškem modelu policijska dolžnost ostane v družini. A ko se Ray odpravi na preiskovanje zgrešenih umorov, ugotovi, da za vsem skupaj stoji gomila pokvarjenih ljudi iz še bolj pokvarjenega sistema. Za smetano na vrhu te sadne kupe korupcije pa Ray kmalu ugotovi, da sta v vse skupaj morda vpletena celo njegov brat in svak. Ja, res, kar vsa družina je uniformirana.

Film je režiral Gavin O'Connor, igrajo pa številni megazvezdniki, kot so Colin Farrell, Edward Norton, Jon Voight, Noah Emmerich, Jennifer Ehle, John Ortiz, Frank Grillo in drugi. Na rednem kinosporedu bo film od 29. januarja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri