Ekstremno smučanje z dodatkom smrtne nevarnosti

  • 11.01.2013

Kako hitro morate smučati, če vas lovi snežni plaz? Odgovor smo našli v francoskih Alpah.

(Foto: www.matthiasgiraud.com)

Poznate tisto filmsko sceno, kjer se junak s smučmi spušča po beli strmini, za njim pa se vali tisočero ton poblaznelega snežnega plazu? Če se ne spomnite nobene takšne scene, je to morda zato, ker je preveč ekstremna tudi za Jamesa Bonda... ne pa za superheroja v XXX:

Bi verjeli, da so smučarji, ki to počno za hobi v resničnem življenju? Matthias Giraud in Stefan Laude ne kupujeta smučarskih kart, ker jima klasične smučarke postojanke ne nudijo vsega, kar potrebujeta: torej sneg, plaz in stotine metrov globoke prepade, v katere se lahko zalučata tik preden bi ju plaz pogoltnil v pozabo. Zatorej prakticirata t.i. freeskiing.

Poglejte spodnji video, ki sta ga posnela s prenosno kamero. Pozor: snemano je v postopku smučanja, zato zna biti sprva malce invazivno za vaše orientacijske senzorje (okej, priznamo, nam se je prvič malce  oslabelo v želodcu zaradi gibanja levo in desno), a po minuti in par sekund vam hitro postane jasno, zakaj se splača tole pogledati.

Kot v navalu adrenalina na koncu videa poreče Matthias: "Prehitela sva smrt."

Vir: Outdoors, action and adventure

Uradna stran: MATTHIAS GIRAUD

Facebook stran: STEFAN LAUDE

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri