Dva možakarja, ki imata prave nadnaravne moči

  • 06.11.2012

Tudi med navadnimi smrtniki se kot kaže sprehajajo pravi superheroji.

 

(Foto: Ultramarathonman / www.ultramarathonman.com)

ULTRAMARATONEC VSEH ULTRAMARATONCEV

Človek, ki je pretekel 500 kilometrov. Človek, ki je pretekel 50 maratonov, v petdesetih državah v petdesetih dneh. En dan, en maraton.

Pri tem podvigu so Deanu Karnazesu izmerili t.i. CPK število, to je številka, ki pove, kako poškodovana je mišica po koncu obremenitve. Po maratonu ima klasični tekač to številko nekje okoli 2.400. Karnazes je imel po 25 maratonih, torej na polovici tega podviga, CPK na 447. In je tekel naprej.

Študije na Deanu so nato pokazale, da se njegove mišice ne le ne utrudijo tako hitro kot pri normalnih ljudeh, ampak se tudi veliko hitreje prilagajajo na neprestano vadbo. Dean naj bi imel v telesu tudi več krvi kot povprečen človek, zato je lahko dlje časa hidriran, obenem pa nima tako intenzivnih odzivov na vročino ali pomanjkanje tekočine.

Intervjuji in podvigi so na voljo na ogled na njegovi uradni strani Dean Karnazes: Ultramarathonman.

LEDENI MOŽ

Človek, ki je odkril, da imamo v glavi termostat, s katerim lahko nadzorujemo odziv telesa na nizke temperature. Wim Hof zna ta termostat upravljati, v dokaz pa se namaka v bazenu ledenih kock, teče skoraj gol po minus 26 stopinjah in pleza v gore zgoraj brez in v sandalih. Pri tem ne čuti nobene bolečine.

Med drugim je šel na Mount Everest v kratkih hlačah.

Seveda so ga v roke hitro vzeli znanstveniki in odkrili, da je morda v resnici mogoče se priučiti mentalni nadzor na našim živčnim sistemom. Z manipulacijo je Win Hof očitno uspel preprogramirati svoj imunski sistem tako, da se telo ne odziva negativno na mraz, ki bi sicer normalnega človeka ubil.

Vir: Telegraph

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri