Bizarni trendi leta 2012

  • 30.11.2012

V 2012 smo zabeležili nekaj novih trendov, ki tu in tam presegajo meje še tako divje domišljije.

 

(Foto: conrado / Shutterstock)

YOLO

Letos smo dobili novo kratico, nov internetni meme, ki se je populariziral na twitterju in počasi postal trend. YOLO je bila tempirana bomba, ki je od leta 2004 čakala na pravi trenutek. Ta se je zgodil konec 2011, ko so mediji objavili sliko Zaca Efrona, ki ima na desni roki vtetovirano kratico YOLO.

Aja, pozabili smo omeniti - YOLO pomeni You Only Live Once. In je v 2012 bil sinonim za številna neodgovorna dejanja, ki so jih ljudje počeli in so potem potrebovali nek vzklik, s katerim so lahko to opravičili. K popularnosti je pripomogel tudi videospot The Motto hiphoperja Draka, kjer poje "zdaj hoče fotografijo, to že veš, ampak saj živiš samo enkrat, to je moto, YOLO" - če malce nerodno prevedemo košček besedila, ki ga vztrajno ponavlja.

Zdaj veste - ko naslednjič pristopite k dekletu v nočnem klubu in jo vščipnete v rit, lahko na njen pričakovano agresiven odziv odgovorite le "YOLO, bejbi." Hvala, internet!

Milking

O, človeštvo, kam ti toneš? Se spomnite dve leti nazaj, ko se je po spletu hipno razširil trend t.i. plankinga? Ljudje so na različnih lokacijah legli v iztegnjen položaj, se slikali in to objavili na spletu? Štekate? Planking = ležiš kot deska? Zadeva je bila marginalno duhovita, dokler ni par tepcev omahnilo iz mostov in nebotičnikov v smrt, mi pa smo na vse skupaj pozabili v manj kot letu.

Vmes smo imeli premnoge tovrstne spletne aktivnosti, kjer se lahko kot vrhunec naravnega razvoja izkažeš v množici, v 2012 pa je spletna javnost izumila naslednji tovrstni šport - milking.

Milking, kot ste verjetno predvideli, izhaja iz besede 'milk', mleko. Ideja je, da se na poljubnih lokacijah po glavi poliješ z litrom mleka in to potem objaviš na spletu. Kaj več niti ni potrebno komentirati.

Zakaj ima zgornji video skoraj pol milijona ogledov?

Vodka tamponi

Šok terapija, ki nam jo lahko pripravi le domišljija naše čudovite vrste.

Ker smo pri nas na uredništvu več ali manj že čisto vsi vsaj desetletje od srednješolskih klopi, nas takšne informacije doletijo le, če na njih naletimo po naključju. Nepripravljeni. In se nato križamo in odkimavamo in poskušamo ugotoviti, na katerem križišču je današnja mladina izbrala napačno smer.

Tako smo odkrili vodka tampone. Neverjeten trend med najstnicami naj bi namreč bili v vodko namočeni tamponi, ki se jih potem po klasičnem postopku insertira tjakaj, koder jim je mesto. Postopek naj bi vodil do malce hitrostne in seveda dolgotrajne pijanosti, saj imaš v sebi to bizarno pogruntavščino praktično celo noč.

Poroča ABC.

Bombardiranje fotografij

Photobombing je izraz, ki se ga je v 2012 nadvse splačalo googlati. Trend je sicer malce pobalinski - ideja je namreč, da vskočite v poročno fotografijo in ubogim prijateljem, ki so plačali stotine evrov za fotografa, uničite trenutek. A ni tako grozno, fotografij je tako ali tako vedno na stotine, nas pa so mnoge med objavljenimi na spletu prav dobro nasmejale.

Huffington Post je celo izbral 24 primerkov, kjer so v fotografije vskočili prijatelji, mimoidoči in celo živali.

Preverite tale link, verjamemo, da vas bodo vsaj nekatere spravile v prav dobro voljo.

 

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri