Bendi devetdesetih, ki ste jih pozabili še preden so zares odšli

  • 20.09.2012

Bendi, ki so v 90. imeli opazne hite, pa iz te priložnosti niso naredili (skoraj) popolnoma nič.

(Foto: EMI Music Norway / maritlarsen.com)

WHEATUS

Komad: Teenage Dirtbag

Ko je bila Ameriška pita najboljša stvar po narezanem kruhu in si bil družbeno diskvalificiran, če tega filma nisi gledal, je Hollywood kojci izkoristil priložnostno modno muho in na tržišče lansiral še kakšnih deset najstniških komedij, v katerih se  na glas govori o analnem seksu, goltanju in vsemu, kar prileti iz naših riti.

Eden takšnih filmov je bil Loser, ki je, kot se je za tovrstne filme spodobilo, s seboj v beli dan potegnil še kup ameriških bendov, ki so se potem na vse pretege trudili biti čim bolj tinejdžerski - zato so peli o neumnostih in videospote snemali v telovadnicah.

Tu vstopijo Wheatus. Komad skoraj zagotovo poznate, verjetno zaradi boleče nadležnega vokalista, ki ima narobe glas, narobe očala in narobe garderobo. Še dobro, da poje za film z naslovom Loser.

THE NEW RADICALS

Komad: You Get What You Give

Lokacija: nakupovalno središče. Tam vodja zasedbe, ki je razpadla, še preden so do konca odpeli tale komad, pokaže, kako beli ljudje izgledamo, ko plešemo. Kot boste videli, ne izgleda lepo.

Vrhunec simbolike: iz kletk, za katere nihče ne ve, kaj počno sredi nakupovalnega centra, izpustije pse in notri zaprejo ljudi, ki celo imajo nekaj smisla za oblačenje. V besedilu potem Courtney Love in Marilyna Mansona obtožijo, da sta izumetničena. Ker živita v dvorcih. Mogoče zato, ker nista nikoli obmetavala ljudi, ki so jima stregli hrano.

EVE 6

Komad: Inside Out

Kalifornijski bend, za katerega smo pričakovali, da se bo uspešno priklopil na serijo mehkorokerskih bendov, ki so po odhodu grandža prišli na sceno, da zapolnijo nastalo vrzel. Inside Out je sicer znan komad, ki pa ga tudi na vrhuncu predvajanja nismo znali peti skupaj z bendom - le kdo uspe v 10 sekundah refrena odpeti tri odstavke teksta?

Eve 6 so se lani bojda ponovno sestavili skupaj in celo izdali nov album. Žal smo ga spregledali. Bomo bolj pozorni v naslednji rundi, ker nam že kar malce manjka tovrstnih rokerskih izdaj.

CITIZEN KING

Komad: Better Days (And The Bottom Drops Out)

V devetdesetih so bili raperji in so bili "raperji". V hiphop se je priteplo nekaj žanrsko nedoločljivih mešancev, ki so v svoje glasbene produkte na silo vlekli didžeje, da so jim skrečali in s tem zvočnim efektom onesnaževali kar čim več predvajalnega časa.

Citizen King so bili v devetdesetih relativno dobro sprejeti, ker smo tisti čas veliko stvari opravičili in nismo bili tako cinični, saj si takrat za 5.000 SIT dobil cel tank bencina, džinske pa so bile le še bolj uporabne, ko so se enkrat znosile in strgale.

M2M

Komad: Don't Say You Love Me

Če ti naročijo, da napišeš komad za soundtrack, ki ga bodo izdali ob filmu Pokemon, se obrneš in tečeš. Za ljubki Norvežanki pod nazivom M2M, pa se je to zdela izredno dobra kupčija. In tako je nastal dotični spev, ki je v devetdesetih po MTV programu težil od jutra do večera.

Mimogrede, dekleti sta ostali relativno uspešni glasbenici doma na Norveškem, rjavolaska pa je celo pela v duetu z glam-rokersko legendo Meat Loafom. Še dobro, da so večji talenti ignorirali videospot in v dekletih opazili vokalni potencial.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri