Adrenalinske norosti za moderne supermane

  • 10.08.2012

Za neozdravljive adrenalinske odvisnike in tiste, ki jim klasični maratoni niso več zadosten test njihovih psihofizičnih sposobnosti.

(Foto: Evgeniya Moroz / Shutterstock.com )

Letenje s krilato opremo (Wingsuit Flying)

Oblečeni ste v posebno izdelano oblačilo, ki vam da "krila", ko iztegnete roke in noge. Kot kožica med žabjimi prsti, ta dodatna krila preprečijo, da bi kot hlod strmoglavili v smrt. Če ste kdajkoli želeli izkusiti letenje, je to najbliže temu - vse ostalo je praktično prosti pad z zaviranjem. Ko s krilato opremo odletite določeno pot in izgubite dovolj višine, pa morate seveda še vedno potegniti za vrvico in odpreti padalo.

In če se padalo ne odpre? Upajte, da z glavo naprej zajadrate v najbližjo skalo - ker od tega padca nočete odšepati stran. Kvocient nevarnosti: zavarovalnica vam kar sama prekine polico

B.A.S.E. Jumping (skakanje iz poljubne višinske točke)

BASE Jumping je najbolj ekstremen adrenalinski šport. Kot si lahko ogledate v videu, je ideja ta, da izberete lokacijo kamor boste splezali (največkrat gora ali nebotičnik, lahko pa tudi mostovi, prepadi, slapovi,...), se tjakaj povzpnete in se potem poženete v globino. Oblečeni največkrat v zgoraj omenjeni Wingsuit - krilato oblačilo in s padalom na hrbtu, da lahko potem še komu poveste, kaj ste počeli. Kratica BASE pomeni: buildings, aerials, spans and earth.

Privlačnost tega adrenalinskega športa je predvsem v tem, da je v mnogih državah zakonsko prepovedan. Predvsem mesta z najvišjimi stolpnicami so hotela preprečiti, da bi adrenalinski džankiji zaradi slabe računice ali defektnih padal nenapovedano deževali po nič hudega slutečih meščanih.

Kvocient nevarnosti: predpogoj B.A.S.E. jumpinga je, da pred vsakim skokom napišete poslovilno pismo

Lebdenje na vetru

Za bolj umirjene duše je med popularnimi aktivnostmi zadnji čas tudi vertikalni vetrni tunel, ki je - jah, točno to: pokončen, širok tunel, v katerem turbina na dnu povzroča močan veter v smeri proti vrhu. Vi si potem nadanete čelado, lahkotna oblačila in zaščitna očala, ter se poženete v vetrni sunek.

In letite. Oziroma, če ste pravi frajer, delate tudi kakšne trike. Salte, skoke, obrate. Kot tile fantje v videu.

Kvocient nevarnosti: košenje trave je bolj nevarno kot tole... razen, če kosite s čelado

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri