5 znakov, da ste prerasli facebook

  • 27.02.2015

Imate občutek, da se je facebook počasi izpel? Da v vašem življenju igra vedno manjšo vlogo? Morda pa ste ga končno prerasli.

Vas facebook spravlja ob živce? Morda ste ga prerasli. (Foto: Profimedia)

1. V mojih časih ...

V kolikor začenjate svoje pridige na ta način, se nemudoma izdate, da pripadate nekemu drugemu časovnemu obdobju. Facebook uporabljate, ampak ste - za razliko od polovice drugih uporabnikov - večino življenja preživeli v svetu, ki facebooka ni poznal.

Razumemo, da nekoliko zbegano sprejemate svet, v katerem telefone nosimo v žepu, a kritiziranje sprememb največkrat pomeni, da se morda po nepotrebnem upirate napredku. Tega pa ne moremo všečkati.

2. Pozabili ste vaše facebook geslo

Tako ali tako je čudno, da ga sploh potrebujete. Je morda minilo toliko časa od vašega zadnjega obiska facebook profila, da ste bili odjavljeni? Blasfemija!

Če ne preverjate facebooka vsaj dnevno (povprečje je verjetno okoli 11-krat na dan), potem ste ga že počasi prerasli. A brez skrbi, tam je možnost, da vam pozabljeno geslo pošljejo na elektronsko pošto ... če se spomnite gesla elektronske pošte.

3. Ne veste, kaj pomeni kratica YOLO

V bistvu se je poznavanje vaših trendov končalo nekje okoli uporabe kratice LOL, tako da vam naslednje besede verjetno predstavljajo le naključno zbrane črke: twerkanje, plankanje, Harlem Shake, ice bucket challenge, YOLO, swag, selfie.

Če ne prepoznate vsaj dveh od zgornjih trendov (ki so, če smo fer, približno tako relevantni kot srbečica na zadnjici, pa tudi trajajo približno tako dolgo in so enako nadležni), pomeni, da ste verjetno prerasli potrebo, da ujamete čisto vsak pop kulturni ali spletni trend. Vaše življenje je zato bolj čisto.

4. Pohvalite se, da ste imeli MySpace stran

Antično, stari. Ampak hej, MySpace je bil zakon! Se tudi še spomnite, kateri hit iz leta 2005 je igral, ko je kdo obiskal vašo MySpace stran? 

5. V zadnji objavi ste se pohvalili, da ste zaključili sestavljanko z 2000 koščki

In prejeli ste dva lajka (od družine), ker GoPro generacija seveda ne razume, zakaj bi kdorkoli počel nekaj, pri čemer si ne moreš polomiti udov in povzročiti za vsaj pol BDPja materialne škode. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri