5 pravih silakov, ki so postali hollywoodski zvezdniki

  • 08.06.2013

Ni vsak igralec pričel svoje zvezdniške kariere v Mickey Mouse klubu.

Danny Trejo kot Mačeta (Foto: Troublemaker Studios)

CHARLES BRONSON

Prvi od petnajstih otrok, rojenih ameriško-poljskemu paru. Delal v rudniku, ko je bil star le deset let, s tarifo dolar za tono premoga. Doma so bili tako revni, da je včasih moral v šolo v oblačilih svoje sestre. V drugi svetovni vojni se je pridružil ameriškim zračnim silam in bil nato ranjen med bitko.

MICKEY ROURKE

Čudak Hollywooda je velik ljubitelj boksa. Svoj prvi dvoboj je zmagal že pri dvanajstih letih in se nato boril z rekordom zmag 27-3. Iz tekem je izstopil po zdravniškem navodilu - imel je namreč že preveč pretresov možganov.

DANNY TREJO

Rojen v Los Angelesu, kjer je uvodno kariero boksarja z golimi pestmi zamenjal za roparja. Po seriji ropov trgovin, so ga oblasti dobile v pest in mu nalimale 11 letno zaporno kazen. V zaporu se je odločil spremeniti svoje življenje in se očistiti drog - vstopil je v rehabilitacijski program, kjer je med odvajanjem spoznal enega od odvisnikov, ki mu je nato uredil službo v filmu. Sicer naj bi učil Erica Robertsa tehnike boksa za prihajajoči film, a ga je Trejo tako navdušil, da ga je k sodelovanju povabil kot igralca.

CHUCK NORRIS

Ni vse le internetna šala, ko se govori pod žaromete stopi Charles Ray Norris, poznan seveda bolj kot le Chuck Norris. Borilne veščine je pričel trenirati, ko se je pridružil ameriškim zračnim silam in bil poslan v Južno Korejo. Kasneje se je speciliziral za karate in po črnem pasu pričel odpirati karate šole po vsej Kaliforniji. Na mednarodnem prvenstvu v karateju je šest let zapored ubranil naslov prvaka.

STEVE McQUEEN

Legendarni akcijski heroj Hollywooda, ki so ga skovale ameriške ulice. Vzgajal ga je nasilni očim, zato je Steve že pri devetih letih pobegnil od doma. Pridružil se je ulični bandi in se prehranjeval s priložnostnimi deli, dokler ga ni mama vpisala v California Junior Boys Republic, nekakšen zaporniški kamp za problematične najstnike. Leta 1947 se je pridružil marincem, po služenju vojaških obveznosti pa si je igralsko kariero sponzoriral z ilegalnimi dirkami z motorji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri