5 malokrat slišanih zanimivosti o naših in njenih orgazmih

  • 08.03.2013

Zgodbe, ki jih pišejo srečni konci.

Ne, popolnoma nič ne namigujemo s to fotografijo... (Foto: Shutterstock)

ORGAZMIČNA SLEPOTA

Tako pri moških, kot pri ženskah, se med orgazmom možganski del za levim očesom, imenovan lateralni orbitofrontalni korteks, popolnoma ugasne. To je tisti del možganov, ki je namenjen razumu in nadzoru, zato med orgazmom ni pametno odgovarjati na njena življenjsko pomembna vprašanja, kot npr. "Ali me ljubiš?" in "Ali dobim nakit za rojstni dan?"

ORGAZEM PO VSEM TELESU

Orgazem ni le prijeten občutek za naše nežne telesne oddelke, temveč ga oba spola čutita po vsem telesu. Tudi v rokah in nogah. Kar je nasploh zanimivo, pa je dejstvo, da ljudje, ki so imeli amputacijo roke ali noge, trdijo, da lahko čutijo orgazem v udu, ki ga več nimajo. Znanstveniki predvidevajo, da je to posledica možganskega spomina, ki ohrani zemljevid telesa tudi, ko je ud odstranjen.

ŽIVLJENJE V LITRIH

Da je v našem mednožnem beljaku tudi tja do 600 milijonov spermijev na en izliv, vam je verjetno že poznano. Koliko jih je, je odvisno tudi od frekventnosti orgazmov. Bolj se "šparate", več se jih bo nabralo. A le kdo se danes še drži nazaj... v povprečju naj bi namreč moški v življenju izlil tja do 53 litrov svojih življenjskih sokov.

NIKAR V OKO!

Da je bukkake (pornografski izraz za stresanje moške sreče na njen obraz) lahko vse prej kot srečen konec, priča dejstvo, da moški med orgazmom izstreli svoje produkte s hitrostjo 45km/h. Karambol z njenim očesom zna tako povzročiti resne zdravstvene težave.

MOČ NJENIH MISLI

Več žensk je že poročalo, da lahko vrhunec dosežejo brez kakršnega koli dotikanja. Da se orgazem res večinoma dogaja v glavah, potrjujejo prav ta dekleta, ki se do konca zrajcajo le s svojimi mislimi. Moške s takšno sposobnostjo še iščejo. Je pa potrjeno, da lahko oba spola dosežeta orgazem brez dotikanja genitalnih predelov. To pa tako ali tako vemo že iz Ameriške pite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri