5 bizarnih stvari, ki so se prodale na spletni dražbi eBay

  • 08.11.2012

Če iščete postranski zaslužek, vedite, da lahko na eBayju prodate res praktično čisto vse. Tudi svoje življenje.

 

(Foto: Denis Radovanovic / Shutterstock)

5. ČELO NAKLJUČNEGA MOŠKEGA

20-letni Andrew Fischer iz Omahe je dobil idejo, da bi na eBayju prodal svoje čelo, katerega lahko kupec potem izkoristi kot oglasni prostor. Dražba je uspela, čelo je prodal za 37.375 dolarjev in potem en mesec na njem oglaševal podjetje SnoreStop.

"Ljudje imajo radi bizarne stvari," je povedal Andrew Fischer in z njim se je očitno strinjal tudi Christian de Rivel, direktor družbe SnoreStop. Po prodaji svojega čela leta 2005, je Andrew dražbo še nekajkrat obnovil - in spet uspešno zaslužil.

Vir: MSNBC

4. SMISEL ŽIVLJENJA

Prodajalec na eBayju je zatrjeval, da pozna smisel našega obstoja. In odgovor, ki bojda ni število 42, je prodal na eBayju. Najvišje vplačilo je bilo takrat 3.26 dolarja, a se dražba še vedno tu in tam pojavi na eBayju in očitno so nekateri pripravljeni plačati tudi več (leta 2007 je bila ponudba tudi že preko 10 dolarjev).

Prodajalec zapiše: "Zdaj lahko dobite odgovor. Ja, odgovor resnično obstaja. Obstaja specifičen, unikaten in univerzalen odgovor. Ponujam vam ta odgovor. To ni moje mnenje ali teološka teorija ali le neka brezvezna zgodbica s srečnim koncem."

Zdaj pa je že nas pričelo zanimati...

Vir: Adverlab

3. OTROK

Par iz Nemčije se je odločil za šalo ponuditi svojega 7-mesečnega otroka za nakup preko eBaya. Izklicna cena: 1 euro. Pri tem sta šaljivo dodala, da otroka prodajata, ker je postal preglasen.

Otroka jima je nato vzela socialna služba, par pa je policija pričela preiskovati zaradi suma trgovine z ljudmi.

23-letna Tanja, mama ubogega otročička, je povedala: "To je bila samo šala. Hotela sva videti, če bo kdo res dal ponudbo. Zdaj so mi vzeli otroka in naslednji teden moram na psihiatrični pregled. Seveda ne bi nikoli prodala svojega sina Merlina!"

eBay res nima smisla za humor.

Vir: The Independent

2. PORABLJEN ROBČEK

A ne kar nek robček, v katerega se je useknil naključni čudak. To je bil porabljen robček seksi starlete Scarlett Johansson. Kupec bi dobil kar dvojno dozo zvezdniške memorabilije, saj se je nahoda, ki je Scarlett prisilil v uporabo robčka med oddajo Tonight, bejba bojda nalezla od Samuela L. Jacksona.

Bolj v šali, kot zares, je Scarlett denar, ki bi ga iztržila za robček, preusmerila v dobrodelne namene. In robček se je resnično prodal, za kar 5.300 dolarjev!

Vir: Metro

1. CELOTNO ŽIVLJENJE

48-letni Ian Usher se je z ženo preselil iz Anglije v Avstralijo. V upanju na boljše življenje, se mu je to obrnilo na glavo. Žena ga je zapustila in Ian se je odločil, da bo svoje življenje prodal. Na eBayju je ponudil vse: svoje ime, dom, službo, prijatelje, avtomobil, vse kar je Ian Usher... bil.

Očitno je nekomu takšno življenje dišalo in Ianu je prodaja uspela. Zaslužil je nekaj več kot 300.000 dolarjev in se nato s tem denarjem lotil stotih opravil, ki jih želi narediti pred smrtjo. Letos spomladi jih je opravil že 93! Med drugim je spoznal Richarda Bransona, stal v senci Mount Everesta, se potapljal z morskimi psmi, seksal na letalu in tako naprej.

Z dražbo nadaljuje, še vedno prodaja vse, kar si (še) lasti v želji, da izpolni še zadnjo točko na seznamu: kupiti želi otok v Karibskem morju.

Vir: Daily Mail

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri