4 zanimivosti o Hughu Hefnerju, očetu Playboya

  • 28.09.2017

Morda pa o velikem Hefu še niste vedeli popolnoma vsega.

(Foto: s_bukley / Shutterstock.com)

Lasti si grobnico ob zadnjem počivališču Marilyn Monroe

Hef ima že vse pripravljeno za naslednje življenje. Kupil je namreč pravice za grobnico, ki leži ob grobnici famozne blondinke Marilyn Monroe. Njena grobnica je iz rožnatega marmorja v Hodniku spominov na pokopališču Westwood Village Memorial Park v Los Angelesu. Hefner naj bi za te pravice plačal 85.000 dolarjev.

Po Hefu so poimenovali vrsto zajcev

Na Floridi se divjim zajcem ne godi prav dobro. Poleg tega, da so jim praktično uničili že vse ekosisteme, v katerih sicer bivajo, jih je večina še končala na jedilniku potepuških mačk ali pa pod avtomobili na lokalnih cestah. Podvrsta močvirskih zajcev Floride, z latinskim imenom sylvilagus palustris hefneri, je kot ostali pripadniki te vrste, danes ena od ogroženih živalskih vrst v Ameriki. Zajčka so poimenovali po Hefnerju, v njegovo čast, ker je korporacija Playboy donirala kar nekaj denarja za rešitev in ohranitev te vrste.

Hefner je Playboy imperij štartal z 8.000 dolarji

8.000 dolarjev je nekaj več kot 6.000 EUR. To je vse, kar je imel Hefner za ustanovitev in realizacijo prvega Playboya. Očitno je izjemno dober pogajalec.

Hefner je rešil simbol Hollywooda

Konec sedemdesetih je bil veliki napis HOLLYWOOD na gričih Los Angelesa že močno dotrajan. Čeprav je šlo za simbol Hollywooda, je bil napis pozabljen in zapuščen. Hef pa ni želel živeti v Hollywoodu brez Hollywooda - zato je odprl fundacijo za obnovitev napisa. Ob pomoči Playboy lepotic mu je uspelo nabrati dovolj denarja za popolno rekonstrukcijo in obnovitev napisa.