3 neverjetne laži, s katerimi so moški hoteli navdušiti svoje ženske

  • 07.05.2013

Kaj vse smo moški pripravljeni storiti v imenu ljubezni.

"Prisežem, da so to prave rože!" (Foto: Blend Images / Shutterstock)

Vdrl v graščino in se pretvarjal, da je njegova

18-letni Todd D. Blauvelt je premišljeval, kako bi svoje dekle prepričal, da je on nedvomno najboljša stvar, ki se ji je lahko pripetila. Ker je nekje slišal, da imajo dekleta rada denar, se je odločil, da bo njo in njeno celotno družino povabil na večerjo v gigantsko, luksuzno graščino, ki jo je podedoval od svojega dedka.

Le da Todd v resnici nima graščine. Kar bi marsikomu pokvarilo prej omenjeni načrt. A Todd je iznajdljiv fant. Za potrebe uresničitve večerje v graščini, je v eno teh preprosto vdrl in tjakaj povabil dekle in njene starše na obisk, ki bi ovlažil še tako zahtevne spremljevalke.

Todd D. Blauvelt

Todd Blauvelt mlajši. Enourni lastnik zavidljive dediščine. Vir: Syracuse Post Standard

Ker bistrost ni predpogoj za tovrstne potegavščine, Todd dlje od samega koncepta očitno niti ni razmišljal. Vdrl namreč ni v graščino, ki bi si jo lastil neznani multimilijonar, za katerega bi se vedelo, da ima tako ali tako še dvajset takšnih parcel, katere skoraj nikoli ne obiskuje - ne, vdrl je v graščino, kamor so se po eni uri sprva uspešnega obiska Toddovega dekleta in staršev, vrnili legitimni (in legalni) stanovalci.

Ti so se zmedeno spogledali, nato pa poklicali policijo.

Zaključek je bil nadvse filmski. Policija je ob prihodu ugotovila, da je dekle, ki jo je Todd želel navdušiti s svojo lažno graščino, v resnici stara le 15 let. Tako si je mladenič na glavo nakopal obtožnico spolnega nadlegovanja in še obtožnico ogrožanja varnosti otroka - poleg seveda šopka kazni, ki ga prejmeš, če lomastiš po tujih hišah.

Dekle in njeni starši so s prizorišča odkorakali brez kazni, ker je policija ugotovila, da biti naivnež zaenkrat še ni kaznivo dejanje.

Moški, ki je med zmenkom zaigral napad z nožem

Moškim ni tuja fantazija, v kateri kot vitezi v svetlečem oklepu rešijo dekle pred smrtonosno situacijo in se v trenutku povzdignejo v heroje, četudi bi v realnosti rezultat bil prej polnjenje spodnjic v strahu pred lastnim koncem.

Tu vstopi Jeffery Siegel, ki se je odločil, da bo postal heroj na hollywoodski način - napad, v katerem bo izpadel kot heroj, bo zaigral.

Predvidevajoč, da bi v tovrstni situaciji v realnosti verjetno končal kot nasekljano truplo, je s prijateljem organiziral lažni napad z nožem. Oblečen v tradicionalno napadalsko opremo - jopica s kapuco - je njegov prijatelj tako med Siegelovim sprehodom z dekletom skočil izza grma in požugal ostri pipec v njuni smeri.

Siegel, prepričan, da bo dekle v luči takšnega napada reagirala tako, kot reagirajo vsa dekleta v filmih tik pred tem, ko so umorjena - torej, da bo obstala na miru in kričala kot poscano dete - je v trenutku dobil nadgradnjo poznavanja ženske narave. Njegova draga je namreč v dani situaciji ubrala boljšo preživetveno opcijo - zarotirala se je na lastni peti in jo urno podurhala proti prvi policijski postaji. Njega pa pustila, da se sredi parka igra nindže z oboroženim roparjem.

Siegel, razočaran, da ni uspel izpasti kot heroj pred svojim dekletom, se je odločil, da ne bo kar tako vrgel pušče v koruzo. Počakal je na policiste, da še njim proda izjemno zgodbo o največjem frajerju tostran mestnega parka.

Siegel je tako povedal, da je konfrontiral napadalca, se z njim tudi fizično spopadel, ta ga je med prerivanjem trikrat porezal po roki, a je Siegel na koncu vendarle uspel prebunkati zlobneža, ki je nato pobegnil. Policist je med spraševanjem sumničavo ugotavljal, da je Siegel za nekoga, ki rutinirano podeljuje krožne udarce naključnim roparjem po mestu, izredno živčen. Zato je nanj še malce pritisnil, dokler se Siegel ni zlomil in priznal celotno zgodbo.

Ko so o tem pisali še v nacionalnih časnikih in dokončno uničili možnost, da Siegel še kdajkoli seksa s komerkoli drugim kot le s samim seboj, se je tudi uradno zaključil najslabši zmenek moderne zgodovine.

Lažni dobitnik loterije, ki je le želel rešiti svoj zakon

Načinov, kako poskusiš rešiti dolgoletni zakon, je več. Komunikacija, svetovanje ali pa preprosto sprejetje dejstva, da je potrebno spakirati kovčke in se premakniti naprej. Lahko pa se, kot se je zasvetilo Howardu Walmsleyju, zlažeš, da si na loteriji zadel 8.9 milijonov funtov (okoli 10 in pol milijonov evrov).

Le katera žena ne bi želel obdržati še tako kilavega moža, ki je čez noč postal milijonar (no, upamo, da nobena, ampak živimo v realnem svetu, tako da...). A Howard je vedel, da lažni denar ne bo nikogar preslepil za prav dolgo, zato se je s to isto lažjo podal še v banke, kjer je dvignil številne kredite z jamstvom dobitka na loteriji, ki ga bodo zdaj zdaj nakazali na njegove račune. Ja, tudi banke se je dalo nategniti takrat, v letu 2004...

Nato je uspel podobno prepričati tudi salon s prodajo avtomobilov znamke jaguar, kjer so mu dovolili, da se naokoli prevaža z njihovimi konjički, ki jih bo takoj po prejemu dobitka seveda tudi kupil. Nabavil si je celo kmetijo v vrednosti po milijona dolarjev. Vse to si je nabral le z leporečenjem in praznimi obljubami, če lahko verjamete.

Kazalo je že, da bo Walmsley absolutni zmagovalec te zgodbe: bogastvo, četudi lažno, je njegovem zakonu sprožilo novo iskrico in zakon je obstal.

Na laži so ga dobili šele dve leti kasneje, ko so policisti končno potrkali na njegova vrata in ga investirali v lokalni zapor za naslednje tri leta. Ponovno obubožan, ponižan in osramočen, je verjetno lahko le izza rešetk opazoval, kako njegova žena ponovno pakira kovčke, prepričana v dokončno ločitev, kajne? Ne, ostala je na njegovi strani!

Kot je povedala sama, v njenih očeh ni storil nič narobe, saj je vse to počel le zato, da bi jo obdržal. Ah, ta ljubezen.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri