Za nami je kulinarični vrhunec zime

  • 13.02.2018

Gourmet Cup Ljubljana, se je s tretjo izvedbo približal zastavljeni dolgoročni viziji in strategiji – uveljaviti se kot najpomembnejši kulinarični dogodek v regiji.

Tokrat smo brbončice razvajali štiri dni, od otvoritvene Večerje na zajli v čarobnem ambientu zasneženega gozda, do zadnjega dne na Krvavcu, kjer se je odvil že tradicionalni pokal v smučanju. AUDI Pokal Gourmet je namenjen vsem, ki si ob vihranju med slalomskimi vratci želijo naužiti še spomladanskih sončnih žarkov, začinjenih z gurmanskimi užitki. Na Krvavški plaži je zadišalo po jedeh 8 domačih in tujih Chefov, katerim so se pridružili ne le ljubitelji kulinarike, temveč tudi gostinci, pa vinarji in tisti, ki so na kakršenkoli način povezani z njo oziroma delujejo na področju turizma in gostinstva.

Tomaž Bolka je postregel z okusnim eko vročim krškopoljcem in vodomčevo hladno šarenko.

Med dekleti je prvo mesto na smučarski tekmi med gostinkami prejela nekdanja smučarka Alenka Dovžan, sicer Chefinja restavracije Ejga.

Ambicija je postati najpomembnejši kulinarični dogodek v mednarodni regiji,« so bile besede Jezerškov, organizatorjev dogodka in vodilnih akterjev slovenskega kateringa.

Med obiskovalci smo opazili Roka Perka, slovenskega alpskega smučarja.

Martin Jezeršek ob Ani Roš, ki je v sklopu dogodka na strokovno izobraževalni konferenci na Ljubljanskem gradu svoje poglede združila z uglednimi govorci in kritiki.

Mladi, 28 – letni kuharski zanesenjak Philip Rachinger (Chef družinske restavracije Mühltalhof v Avstriji) je prepričan, da Gourmet Cup pomeni delati v skupno dobro: »To je tisto, kar nas povezuje.«

Foto: Helena Kermelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri