Weekend Bike Festival združil profesionalne in rekreacijske kolesarje

  • 10.09.2014

Pretekli konec tedna se je preko Mure odvil v športnem duhu. V medžimurskih športnih toplicah Sveti Martin, kjer so prvi na hrvaškem prejeli licenco Adria Bike Hotel, se je odvil festival Weekend Bike Festival. Kolesarski praznik je k našim sosedom privabil okrog 500 profesionalnih in rekreacijskih kolesarjev in aktivnih turistov.

(Foto: Toplice Sveti Martin)

4 fotografije v galeriji

Aktivnosti na vsakem koraku

Dogodek je športna druščina otvorila z ogledom dokumentarnega filma, na sobotno dogajanje pa so se pripravili z nočnim kopanjem in welness razvajanji. V soboto zjutraj so gostje um umirili z jogo ter se tako psihično in fizično pripravili na tekmo Šampijon Brega – Prvak hriba. Na prvem festivalu Weekend Bike Festival se je zbralo okrog 500 kolesarskih navdušencev vseh generacij. Obiskovalci športno-zabavne prireditve so na kolesih spoznavali Medžimurje, ki navdušuje z vinsko cesto, Mlinom na Muri, Gradom družine Zrinski, mestom labirintov, z ekološkim muzejem Mura in muzejem oldtajmerjev ter rojstno hišo ustanovitelja antropozofije Rudolfa Steinerja. Zbrani so se kljub dežju s kolesi podali na vodene cestne in gorske izlete. Po kolesarskih stezah, ki se sicer raztezajo na več kot 700 km kolesarskih stez, so športne navdušence vodili profesionalni kolesarji, med katerimi so bili tudi kolesar ekipe Lampre Merida Kristjan Đurasek, hrvaška državna prvakinja Mia Radotić, Vladimir Miholjević, Matija Kvasina in Roberto Setnik.

Kolesarji ne poznajo slabega vzdušja

Na pomembno tekmo so se kolesarji pripravljali s sprostitvijo s terapijami in wellnesom. Tekma se je v dobrem vzdušju odvila kljub dežju in nižjim temperaturam, slavila pa sta Mia Radotić v ženski kategoriji in slovenski kolesar Matej Marin v moški. Kolesarji so si na razstavnem prostoru »Bike Expo« lahko pogledali tudi najnovejše trende, ki jih v kolesarstvo prinaša za leto 2015 in se preizkusili na testnem poligonu za gorska in električna kolesa. Med drugim so razstavljali Giant, Rog – Joma, Scott, KeindlSport, Huni Bike, Adria Bike Grupa, Endura, Thule, Husqvarna in ABH. Večer so koleasraji zaključili s sprostitvijo v slogu in se na nov dan pripravili z zabavo ob živi glasbi.

Skok v prenovljen bazenski kompleks

Udeleženci festivala Weekend Bike Festival so v Svetem Martinu med prvimi pozdravili popolnoma prenovljen bazenski kompleks Hram življenja. Bazeni razvajajo z blagodejno termomineralno vodo, kompleks pa je zaživel v poklon avstrijskemu filozofu, pesniku, prevajalcu, utemeljitelju Goethejevega inštituta, začetniku atropozofije in duhovnemu vodji waldorfske šole, Rudolfu Steinerju.

Ob otvoritvi Hrama življenja (prenovljeni termomineralni bazeni v Termah Sveti Martin) so v Termah Sveti Martin opozorili tudi na globalno akcijo za ozaveščanje o bolezni ALS. Direktor Term Sveti Martin Branimir Blajić je sprejel izziv Ice Bucket Challenge‏, z ledeno mrzlo vodo pa ga je polil Janez Jager, izvršni direktor za področje trženja in prodaje LifeClass hotelov, ki od letošnjega leta upravljajo medžimurski resort:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri