Svetovna znamka Omega jubilejno proslavila 60 let: Izgubljeni v vesolju z ikonično uro Speedmaster!

  • 03.05.2017

Prefinjena, brezčasna in vrhunske izdelave je prva ura, ki je poletela v vesolje in na zapestjih Appolovih astronavtov leta 1969 tudi pristala na Luni. Dve leti pred pristankom in 60 let, odkar je nastala prva, danes že legendarna ura Omega Speedmaster. Je edina, ki je prestala vsa zahtevna testiranja NASE in tako postala uradna ura vseh šestih misij na Luno.

19 fotografij v galeriji

Boštjan Bahovec, direktor prodaje pri Slowatch, v družbi igralke Liv TaylorTa častitljivi jubilej so obeležili s prestižnim dogodkom v galeriji Tate Modern v Londonu, ki so ga proslavili s tematiko: Lost in space. Prostor je bil zasnovan s futurističnim dotikom svetlobnih učinkov in zvoka, sam program pa izpeljan z vesoljskim navdihom perfekcionizma.

Praznovanje je potekalo v družbi sodelavcev, poslovnih partnerjev, novinarjev in zvezdnikov iz vsega sveta.

George Clooney in astronavt Buzz AldrinPrvi je na oder stopil Raynald Aeschlimann, predsednik in izvršni direktor podjetja OMEGA, ki je z govorom ob odprtju pozdravil goste, nekaj uvodnih besed pa namenil ikoničnim uram.

Kmalu zatem sta se mu pridružila tudi častna gosta večera, igralec ter dolgoletni oboževalec vesolja George Clooney in astronavt Buzz Aldrin, ki sta se prav tako vsak s svojim nagovorom poklonila bogati zapuščini vesoljskega raziskovanja.

Poleg družabnega dela in pogostitve je bilo povabljenim prvič v zgodovini omogočen tudi ogled vseh 60 različic ur s kronografom (štoparico) Speedmaster od leta 1957 do danes. Vsaka je unikatna in s svojo neverjetno zgodbo ohranja tradicijo.

Merite čas s trenutki brezčasnosti!

"Leta 1969 smo vsi stopili ven in uperili pogled proti Luni. Mislim, da sem bil star osem let. Zazrli smo se v Luno v upanju, da bomo lahko videli pristanek astronavtov s svojih dvorišč. V času mojega odraščanja so bili astronavti seveda heroji," pravi George Clooney, ki je v svoji karieri že večkrat igral astronavta. Imel je 8 let, ko sta Neil Armstrong in Buzz Aldrin stopila na Luno. Kot številnim otrokom njegove generacije so bili astronavti njegovi junaki in potovanje v vesolje sanje.

Urarska hiša je ob tej priložnosti tudi z veseljem naznanila serijo novih ročnih ur, namenjenih nadaljnjemu spodbujanju rasti in navdušenja, ki ju je prinesel začetek prodaje teh ikoničnih štoparic.

Na trg so lansirali novo prefinjeno kolekcijo. Značilnemu videzu in dediščini, ki sta bila zmeraj srce kreacij, so brezčasnim modelom tokrat dodali še estetski dotik.

Cappuccino je samo en model iz celotne kolekcije, ki je primerna tako za moške kot tudi za ženske. Nova 38 mm kolekcija je izdelana iz vrhunskega mehanizma s silikonsko vzmetno spiralo, pasovi so iz pravega usnja, visoki kakovostni standardi in preostali prepoznavni elementi pa razkrijejo zelo veliko podobnost z logom Omege.

Ena najbolj zanimivih lastnosti ure je 'diamantno tlakovan' obroč okoli stekla, ki vključuje tahimeter na rjavem aluminiju. Ta dvojni dizajn je omogočil OMEGI, da doda eleganco diamantov, športnim genom pa originalnost Speedmaster modelov.

Cappuccino

V poslovalnicah Slowatch vam ponujajo največji nabor omenjenih ur, prav tako pa veliko izbiro drugih (ročnih ur) priznanih proizvajalcev. Preverite njihovo ponudbo in si izberite svojo že danes!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri