Svétnik: september 2012

  • 17.09.2012

Vse, česar si niste drznili povprašati mame ali priznati duhovniku, zaupajte našemu Svétniku! Tokrat o varanju, fuk placih in pijani posteljni avanturi.

(Foto: Shutterstock)

Helena, Ljubljana: Poročena sem deset let in doslej sem živela v prepričanju, da imam dober zakon. Pred kratkim sem moža ujela pri laži in ugotovila, da me vara. Seveda sem bila zelo prizadeta in sem ga vprašala, ali ljubi to žensko, ki je njegova sodelavka in je prav tako poročena. Rekel je, da ne, in ko sem potem vprašala, zakaj, in sem mislila, da bom deležna kakšnega opravičila in obljube, da bo poskušal popraviti, kar se da, da se je ne bo nikoli več dotaknil in podobno, me je mrtvo hladno vprašal, ali se spomnim, kdaj sva imela midva nazadnje spolni odnos. Res se nisem in res je, da me je nekaj časa poskušal nagovoriti k njemu, ampak sem bila vedno utrujena. Sem namreč direktorica manjšega podjetja, ki je v težavah, in mi po vsem stresu v službi pač ni bilo do onegavljenja. Moj mož je učitelj na srednji šoli in teh težav ne pozna. Najraje bi ga pustila in nagnala, pa kaj ko ga imam še vedno rada. Kaj naj storim?

Svétnik: Ne da bi ga zagovarjali, ker je to, kar je napravil grdo, ampak kaže pa že, da je nekaj z vami narobe. Mogoče bodo težave v podjetju prešle in z njimi stres pa se bo v vaše življenje vrnil optimizem tudi v obliki spolnega poželenja, lahko pa (sploh glede na to, kaj nas čaka) ne – in kaj potem? Boste do smrti utrujeni padali v posteljo z mislijo na še en zapravljen dan? Možu povejte, da je svinja in da lahko pakira, če se to še kdaj ponovi, potem pa predebatirajta, kako vam lahko pomaga, da ne boste zvečer res samo še za v posteljo.

Stanka, Maribor: Pred kratkim sem šla na kosilo s prijateljico in njenim tipom. Najprej me je pohvalil, da dobro zgledam glede na to, da imam dva otroka. No, potem je prišla mimo neka zelo mlada punca, ki jo je pohvalil z besedami: »No, ta je pa res fukabilna.« Ko sva se s prijateljico spogledali in vprašali, kaj naj bi to pomenilo, sva dobili odgovor, da lahko s fukabilno označimo mlado in lepo punco, ki še nima otrok – ker kdo je pa še videl, da bi kakšen lev naskočil doječo levinjo –, in da je moja prijateljica (se pravi njegova punca, ki še nima otrok) še fukabilna, jaz pa žal ne več. Sklenila sem, da nikoli več ne bom spregovorila z njim, malo me pa le žre, ali ni v njegovih besedah kakšno zrno resnice.

Svétnik: A da lev ne bi naskočil doječe levinje? Ne vemo, poznamo pa kar nekaj človeških 'doječih levinj', pri katerih člani redakcije Svetnika ne bi imeli nobenih tovrstnih pomislekov. Pa ne zamerite mu prehudo. Človek se je zafrknil s pripombo o fukabilni mimoidoči, pa se je poskušal nekako izvleči. Kdaj pa kdaj vsi bleknemo kakšno preveč.

Peter, Ljubljana: Slišal sem, da so bile pred časom Čehinje tiste, ki so na oddihu na naši morski rivieri dajale za kokakolo in čips, ampak Čehi so si zdaj že kar opomogli in po mojem ni več tako. Zanima me, kam bi lahko šel mlad in potenten moški in se poceni dal dol? A je to zdaj Romunija ali mogoče kakšna Moldavija?

Svétnik: Všeč nam je vaše praktično razmišljanje in poznavanje zemljepisa. Mogoče bi lahko poskusili v Južnem Sudanu, kjer bi se našla kakšna, ki bi šla za požirek vode, ampak ker domnevamo, da se vam ne da tako daleč, vam svetujemo, da počakate kar doma. Še kakšno leto divjih privatizacij, tajkunizacij in inovativnega upravljanja države nasploh pa boste do fuka prišli že s kokto.

Matej, Koper: Rad prebiram Svetnika, čeprav se mi zdi, da kakšnih prav praktičnih nasvetov ne ponujate. Vseeno vam bom zaupal svoje težave, vi pa, prosim, ne duhovičite, ampak pomagajte. Pred kratkim sem na neki zabavi spoznal punco, s katero sva preživela večer. Oba sva kar nekaj spila in sem ji predlagal, da nadaljujeva še pri meni. Pristala je in šla sva torej k meni, kjer sva še pila in potem seksala. Zjutraj se je zbudila in se ni nič spomnila. Povedal sem ji, kaj se je zgodilo, in bila je zgrožena. Pograbila je svoje stvari in dobesedno zbežala iz stanovanja. Ko sem jo kasneje kontaktiral prek mejla, ker telefona ni dvigovala, in ji skušal dopovedati, da mi je všeč, sem dobil v odgovor tole (navajam dobesedno): »Če me ne boš pustil pri miru, te bom prijavila na policiji zaradi posilstva.« Posilstva?! Okej, res sva bila oba pijana, ampak ne pa mrtvo pijana in čisto nič mi je ni bilo treba posiljevati. Kaj naj storim?

Svétnik: Nič, pustite jo pri miru. Upamo, da je res, kar pravite, in da ji samo niste všeč. Pa še to: tudi če vam je ni bilo treba posiljevati, še ne pomeni, da je vedela, kaj se pravzaprav dogaja.

URGENTNI BLOK PLAYBOY SLOVENIJA, playboy@adriamedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri