Svetnik: September 2010

  • 27.09.2010

Tokrat svetnik svetuje: o tem, ali džojnt vpliva na zanositev; o fetiših; o povečevanju penisov in o tem, ali je prav, da vas ženska pri seksu zveže.

(Foto: Goya)

Dekle želi pri seksu prevladovati, sicer – tako pravi – ne uživa, pa me zato dostikrat zveže. Njen nadzor me ne moti, moti me le to, da se je potem ne morem dotikati. Prejšnji teden me je zvezala in pustila v spalnici. Ko sem jo skušal priklicati, se najprej ni odzivala, potem pa je le prišla, a ne zato, da bi me odvezala, ampak se je iz mene norčevala. Bil sem jezen, malo pa me je bilo tudi strah. Kak­šno uro sem se skušal odvezati, a neuspešno. Ko je opazila, da sem se poskušal osvoboditi, je legla name in me pojahala. Seks je bil čudovit, sem pa kljub temu zaskrbljen. Kaj me bo naslednjič pustila ležati še dlje časa? Ko sem ji povedal, kako mi je bilo, me je zmerjala z mehkužnežem in spraševala, ali ni bil seks čudovit. Miha, Maribor

Svetnik: Seks je že mogoče čudovit, priprave nanj pa zahtevajo nekaj izboljšav, predvsem vpeljavo varne besede. To je beseda, ki nepreklicno prekliče kakršnokoli igračkanje in jo lahko uporabita oba partnerja, pač tisti, ki meni, da so šle stvari predaleč. Če vas dekle, recimo, pretesno zveže in s tem prekine kroženje krvi, ji, tako kot imata zdaj zastavljeno, nikakor ne boste mogli dopovedati, da niste le reva. Če ne pristane na varno besedo ali če se je potem ne drži, ji nikakor ne smete več pustiti igračkanja z vrvmi in podobnimi sredstvi.

Zadnje čase me zanimajo fetiši, predvsem njihov izvor. Mi lahko pomagate? Tine, Kranj

Svetnik: Globoko v srcu (nekateri ne tako zelo globoko) smo vsi fetišisti. Raziskovalci človeškega vedenja pravijo, da so fetiši posledica možganske kemije, okolja in/ali seksualnih izkušenj. Freud je domneval, da se fetiši pri moških pojavijo na podlagi slike matere, ko kot fantje odkrijemo, da ta nima penisa. Prav zato naj bi bili tako zelo priljubljeni fetiši povezani z nogami: kot malček sedite na tleh, se plazite po njih in nehote pogledate navzgor pod maminim krilom in šokirani obrnete pogled spet na njene noge, čevlje. Bum! In ko shodite, navalite na trgovine z obutvijo. Nekateri drugi trdijo, da so fetiši posledica kateregakoli objekta ali telesnega dela, ki je igral pomembno vlogo pri vašem prvem orgazmu. So fetiši škodljivi? Če vaša preobčutljivost na ženske čev­lje, joške, ritnice, ustnice, popke, usnjene hlače, hlačne nogavice, noge, tatuje, pirsinge itd. postane tako vseobsegajoča, da zaradi nje ne zmorete ženske dojeti kot normalnega človeškega (seksualnega) bitja, potem ste v težavah. Če pa je vaš fetiš zgolj katalizator seksualne želje, potem se niti ne razlikujete od večine drugih. In če vam uspe sfetiširati celotno osebo, temu nekateri bolj sentimentalni med nami pravimo zaljubljenost.

Na dan pokadim džojnt ali dva. Z ženo razmišljava o tem, da bi spočela otroka, pa me zanima, ali naj neham kaditi, da bi izboljšala možnosti zanositve. Janez, Ljubljana

Svetnik: Da. Znano in dokazano je, da dolgotrajno redno kajenje marihuane zmanjša produkcijo sperme. Neka ameriška študija iz leta 2003, opravljena na 22 moških, ki so pet let kadili vsaj dvakrat na dan, je pokazala, da so spermiji teh kadilcev plavali prehitro in so imeli težave pri pritrjevanju na jajčece. Raziskovalci domnevajo, da bi za vrnitev v normalno stanje zadostovalo pol leta abstinence. Ponujamo vam tudi protisredstvo: po neki brazilski raziskavi, v kateri je sodelovalo 750 moških, naj bi imeli pivci kave živahnejšo spermo.

Star sem 35 let in moj penis v erekciji meri 14 centimetrov. To se mi je vedno zdelo malo, premalo. In ker zadnje čase opažam povsod ogromno oglasov, ki ponujajo rešitev podobnih težav, me zanima vaše mnenje. Aleš, Ljubljana

Svetnik: Vedno nas globoko presune, ko vidimo, kaj vse so ali bi bili pripravljeni narediti nekateri moški, koliko tvegati, da bi dodali ubogi centimeter ali dva svojim popolnoma dovolj velikim in delujočim penisom. Tisoče moških po vsem svetu si je pustilo vbrizgati maščobo v tiča in tako ustvariti vtis nekoliko večjega orodja, in nekateri med njimi so seveda tudi zadovoljni z rezultati. Toda ko gredo stvari pri kozmetičnih operacijah penisa narobe, gredo navadno hudo narobe, pa se zato vprašamo, kakšen človek moraš biti, da se tega lotiš ali da to priporočaš. Poglejmo čez Atlantik, kjer je tega največ. Leta 1994 je bil neki zdravnik v Miamiju na Floridi obtožen uboja, potem ko mu je pacient po tovrstni operaciji izkrvavel do smrti. Obstaja še malo bolj svež primer, in sicer dr. Melvyna Rosensteina, ki se je oglaševal kot svetovna avtoriteta za operacijo penisa in ki mu je sodišče odvzelo dovoljenje za opravljanje dela, potem ko je ugotovilo, da je malomaren in nesposoben. Več kot 40 njegovih nekdanjih pacientov je na sodišču trdilo, da je operacije opravil tako slabo, da so jim ostale le stalne bolečine, brazgotine, deformacije, izguba občutka za dotik, seksualne funkcije njihovih penisov so se poslabšale in nekateri med njimi so se celo zmanjšali. In če je bil dr. Rosenstein svetovna avtoriteta, kakšni so potem šele drugi?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri