Svetnik: September 2001

  • 09.06.2008

Svetnik odgovarja na vprašanja: če je kaj narobe če moški poliže svojo spermo z vašega trebuha; če ste predavatelj in vas izredno privlači vaša študentka; o različnih spolnih izkušnjah in o zadrževanju orgazma.

(Foto: Goya)

Star sem 31 let in še vedno brez pravih spolnih izkušenj v dvoje. Izhajam iz kmečke, strogo katoliške družine, imam zaročenko, s katero se bova poročila jeseni, ne da bi prej imela spolne odnose. Zanjo seks pred poroko ne pride v poštev. Ker se bojim, da jo utegnem razočarati zaradi neizkušenosti, sem se s prijatelji odločil za potovanje na Tajsko, kjer nameravam pridobiti izkušnje s prostitutko. Vendar me je strah spolnih bolezni. Zanima me, ali kondom 100-odstotno preprečuje prenašanje spolnih bolezni? Kaj pa oralni seks? Ali je tudi nevaren? Se je možno predčasno cepiti? Vem, da me boste skušali pregovoriti, naj ne spim s prostitutko, vendar sem se za »praktičen pouk« trdno odločil. Stanko, Ljubljana

Svetnik: Nikakor vam ne branimo »praktičnega pouka«. Dobro pa je vedeti, da je Tajska ena od bolj rizičnih držav za spolno prenosljive bolezni (SPB). Žal se proti njim ni mogoče cepiti - lahko se cepite proti hepatitisu B, ki se prenaša tudi s spolnimi odnosi. Najučinkovitejše sredstvo za preprečevanje okužb za večino SPB je še vedno kondom (ne pomaga pa recimo pri takšnih nevšečnostih, kot so sramne uši). Toda 100-odstotnega zagotovila tudi pri kondomu ni. Oralni seks spada med nekoliko manj rizične spolne prakse, vendar tudi tukaj še ni zanesljivih dokazov.

Pomembno je, da vedno vztrajate pri varnem seksu, tudi če vam ponujajo »usluge« brez zaščite. Od bolj ozaveščenih prodajalk ljubezni lahko zahtevate zdravniško potrdilo o zdravstvenem stanju. Prav to je recimo eno od pomembnih področij, ki ga lažje regulirajo v državah, kjer je prostitucija legalizirana. Kljub temu da vas lahko izkušena dekleta marsikaj naučijo, pa se vsega znanja ne da dobiti s prvo lekcijo. Seks je pač stvar obeh udeležencev (vas in vašega dekleta) in časa. Z rednim »praktičnim poukom« boste gotovo oba odkrila, kaj vaju najbolj zadovoljuje. Poskušajte se o teh stvareh pogovoriti še pred poročno nočjo. In ne pozabite se udeležiti referenduma o legalizaciji prostitucije, če ga bomo kdaj dočakali.

Pred kratkim sem spala s fantom, ki je ejakuliral po mojem trebuhu, kar se mi je zdelo čisto fino, dokler ni svoje sperme z mojega trebuha tudi polizal - vso, do konca. Zdelo se mi je zelo nenavadno, še nikoli nisem tega doživela. Ne vem zakaj, a bila sem kar malo jezna nanj. Rekla nisem ničesar. Ne vem, kaj naj si mislim. Tjaša, Litija

Svetnik: Jezna, zakaj? Ženske imajo ponavadi rade fante, ki znajo počistiti za seboj. Pokličite njegovo mamo.

Nekje sem prebral, da azijski moški pri seksu velikokrat uporabljajo posebno tehniko zadrževanja orgazma, ker tako zdržijo dlje, tudi po več ur. Zanima me, ali deluje? Rok, Velenje

Svetnik: Zadrževanje orgazma je znana praksa pri tantri, ki spada med vzhodnjaške duhovne veščine. Ima globlji, duhovni pomen in ni namenjeno zgolj izboljševanju spolne kondicije. Moški orgazem sproža sicer različna mnenja. Nekateri trdijo, da z vsakim izlivom sperme moški izgublja energijo - zato je dobro s tem varčevati (in utrjevati dolgoprogaško kondicijo), medtem ko je po drugi strani orgazem sproščujoče in ekstatično stanje, ki pozitivno vpliva na celotno telo in duha - torej več ko je orgazmov, tem bolje za moškega. In kaj je najbolje? To, kar je bližje vašemu značaju - ali ste vztrajen maratonec ali poskočen šprinter. Če pa vas zanima še duhovna plat, jo lahko raziščete pri mojstrih tantre, saj se tudi v Sloveniji najde kakšen tečaj.

Sem predavatelj na fakulteti. V moji skupini je študentka, ki se vedno zelo izzivalno oblači. Enkrat je prišla na predavanja v ultra mini krilu. Sedla je tako, da sem lahko videl, da nima spodnjih hlačk. Pri tem me je ves čas izzivalno pogledovala. Priznam, da sem težko skrival erekcijo. Prejšnji teden je med govorilnimi urami vstopila v moj kabinet, zaprla vrata za seboj, obrnila ključ, se slekla in rekla, naj jo vzamem. Bil sem šokiran in vzburjen hkrati. Sledil je kratek, a zelo intenziven seks. Potem sem jo prosil, naj tega ne počne več. Slutim namreč, da bi se lahko zapletlo tako v predavalnici kot doma - sem namreč poročen. Sedaj, ko so počitnice, velikokrat sanjarim o njej. Ne vem, kaj naj storim. T., Ljubljana

Svetnik: Tole se bere kot zabavna erotična zgodbica, ki ne potrebuje odgovora znotraj te rubrike. Če pa se bojite zapletov - vaša zgodba že ima zaplet, zanimiv bo razplet.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri