Svetnik: Oktober 2002

  • 20.05.2008

O: orgazmu, menjavanju voznih pasov, moško-ženskih napakah v postelji …

(Foto: ilustracija Goye)

Sem 25-letni absolvent medicine, o katerem bi večina ljudi rekla, da dobro izgleda. Na začetku tega leta sem začel opažati čudovito dekle tretjega letnika naše fakultete. Najine poti so se kar nekajkrat prekrižale, predvsem v Narodni in univerzitetni knjižnici, kjer oba pogosto študirava. Nikoli se nisva predstavila drug drugemu, sva si pa redno izmenjevala poglede in bežne smehljaje. Spogledovanje je trajalo kar nekaj časa in sklenil sem, da bom počakal na pravi trenutek, da jo povabim na kavo in tako naprej. Ampak ravno takrat se je flirtanje z njene strani ustavilo. Ko se srečava, pogleda stran, nasmeška mi ne vrača več. Kaj je narobe? Seveda sem vzel to kot slab znak, čeprav me mnogi kolegi prepričujejo, da ne pomeni nujno tega. Mogoče je samo jezna, ker nisem izkoristil priložnosti, ki mi jo je ponujala, ali pa je samo nervozna, pravijo. Ampak po glavi mi roji to, da verjetno misli, da sem kreten in naj se speljem. Ali obstaja način, kako to preveriti, preden se odpravim do nje in kasiram dvojko? Mitja, Ljubljana

Svetnik: Ojoj, ojoj. Energija, ki ste jo porabili za analiziranje svojega položaja, bi lahko nadomestila tisto iz šoštanjskih termoelektrarn in še nezgrajene verige hidrocentral na Savi. Nehajte že vendar čakati na pravi trenutek, ker ga ne bo. Ulovite njen pogled, jo pozdravite in izustite nekaj takega kot: »Že nekaj časa te videvam tukaj okrog, pa nekako nisem nikoli zbral poguma, da bi te povabil na kavo. Bi šla?« Dajte dajte, a je to tako težko? Ne znamo si predstavljati, da bi vas zavrnila, če pa vas že bo, je to še zmeraj bolje kot nadaljevanje nekajmesečne agonije.

Mojo nekdanjo punco mi je vedno uspelo pripeljati do orgazma z lizanjem njene češplje, in to zelo hitro. Nekoč sva izmerila čas, ki sem ga potreboval pri tem, in štoparica se je ustavila pri dveh minutah in 33 sekundah. Še vedno se videvava in zadnjič, ko je bil njen sedanji fant na potovanju, me je povabila v kino. Končalo se je na njenem kavču, najprej z oralnim seksom, ki sem ji ga privoščil, čudovitim orgazmom in nadaljevanjem seksa skozi noč. Naslednje jutro mi je rekla, da se čuti krivo, in ni več hotela fukati z menoj. Da pa bi se lahko kdaj pa kdaj oglasil pri njej in ji šel z glavo med noge, kar ji ne bi vzbujalo občutka krivde. Rad ji ližem muco, ampak kaj pa jaz? Kje je tu kaj zame? Najraje bi ji rekel: »Če bom jaz tvojo, boš ti mojega,« pa ne bi rad, da bi zvenelo tako kmetavzarsko. Nasvet, prosim. Simon, Bovec

Svetnik: »Kje je tu kaj zame?« je povsem pravilno vprašanje. Povejte svoji bivši, naj se odloči. Je z vami ali ne?! Nikogar ne vzpodbujamo k varanju, ampak če se je že odločila, da se bo gonila okrog, naj vsaj še vas doleti kaj seksa.

Zadnjič sva z ženo potovala proti morju in pred zadnjo cestninsko postajo pred Kozino padla v zastoj. Čakanje sem skušal skrajšati tako, da sem nekajkrat zamenjal vozna pasova in se skušal uvrstiti v tistega, ki se je premikal. Žena mi je rekla, da je to nesmiselno, ker to skušajo narediti tudi mnogi drugi in da se zaradi tega vedno spravim v počasneje premikajočo se kolono. Kdo ima prav? Martin, Logatec

Svetnik: Žena. In to, da skačete drugim po živcih, ni ravno najbolj olikana stvar na svetu. Poleg tega je lahko tudi nevarna, ker povečuje možnost nesreče, ki bo vas in nesrečnike za vami za dolge ure prikovala na razbeljeni asfalt. Strokovnjaki, ki so se nad prometne zastoje spravili z računalniki in raznovrstnimi simulacijami, zatrjujejo, da je menjavanje pasov v prometnem zastoju večinoma nesmiselno, saj se kolone vozil v njih pomikajo s povprečno enako hitrostjo. Toda ker hitrost vozil v koloni ni konstantna in ker vozniki ocenjujemo hitrost konkurenčne kolone le takrat, kadar sami stojimo, se zdi, da se vedno znajdemo v najpočasnejši koloni. Poleg tega se nagibamo k temu, da »pozabljamo« na vozila, ki smo jih pustili za seboj (ker so pač izginila iz našega vidnega polja) in se osredotočimo le na tista pred nami, ki nam tako dajo lažni občutek zaostajanja. Najbolje bo, da si v prometnem zastoju zavrtite kako pomirjujočo funky ali reggae glasbo in se prepustite pozitivnemu razmišljanju. In ostanite na svojem voznem pasu.

Katere so najpogostejše napake, ki jih moški počnejo v postelji. Naštejte mi jih, da jih ne bom ponavljal! Grega, Ravne na Koroškem

Svetnik: Prehranjevanje je vedno problematično. Saj veste, povsod omake in drobtine. Če to zanemarimo in če imate to srečo, da je ob vas v postelji še ženska, se bo najbrž pritožila nad vašo neučakanostjo, šlatanjem, ščipanjem in tipanjem. Neki seksualni priročnik zagotavlja, da moški počnejo tovrstne reči pol prepočasi in dvakrat preveč nežno kot one mislijo, da bi morali. Naslednja pogosta napaka, ki si jo moški privoščijo, je ignoriranje njenih sugestij. Pač radi sami ugotavljajo, kaj ji ustreza (in zato kmalu ostanejo sami). Dalje: moški nikoli ne bi smeli vtakniti vanjo svojega penisa ali prsta (ali česarkoli), dokler ni dekle dovolj podmazano. Prepričajte se, da je vlažna, preden to storite. Ko začutite, da se bliža orgazmu, ne spremenite ritma ali tehnike. In ne nehajte samo zato, ker ji je že prišlo. Vam bo že povedala, kdaj ji bo dovolj.

Najpogostejše napake, ki si jih v postelji privoščijo ženske, so precej podobne: metode, ki se jih je enkrat naučila, uporablja pri vsakem naslednjem moškem, ne glede na njegove specifične želje; razjezi jo, če ji skuša moški dopovedati, kaj bi pravzaprav rad; pregroba je (ali prenežna) z njegovim onetom … A k sreči je seznam reči, ki jih moški in ženske v postelji počnejo pravilno, precej daljši.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri