Svétnik: november 2012

  • 07.11.2012

Vse, česar si niste drznili povprašati mame ali priznati duhovniku, zaupajte našemu Svétniku! Tokrat o resnih zvezah, duhovnosti in prijateljevem dekletu.

Marko, Ljubljana: Doslej sem imel nekaj punc, pa nič resnega. Smo bili skupaj, smo šli narazen, se vmes imeli fino, fajn in nobene zamere. Zdaj sem prvič s tako, ki mi je zares všeč in s katero bi si želel nekaj več od tistega neobveznega prej. Težava je pa ta, da ... Mislim, da bom imel težave že s tem, kako bom opisal te težave. Torej, ko sva se spoznala, se mi je zdela ljubka, seksi, čudovita pa še razgledana in pametna, radovedna, taka, s katero greš z veseljem na kavo, in ne samo v posteljo.

Pogovarjala sva se o vsem mogočem in nobena opozorilna lučka se mi ni prižgala (in mislim, da tudi njej ne, da ne bo zvenelo mačistično). No, potem pa neki dan ... Pravi, da jo boli roka. Odgovoril sem ji, da si jo je najbrž pretegnila pri pilatesu, kamor zahaja dvakrat tedensko. Ne, je rekla, to bo zato, ker ima težave z dojemanjem svoje ženskosti. Zasmejal sem se, pa sem bil namesto njenega smeha deležen predavanja o tem, da je desna roka (ali leva, ne vem več) povezana z ženskostjo (ali z moškostjo).

Okej, enkrat ni nobenkrat, sem si rekel, potem pa ugotovil, da je veganka. Spet sem se zasmejal, ko mi je to povedala, ker sva pa takrat ja bila skupaj že vsaj mesec dni in bi moral opaziti, če bi grizljala samo stebelca. Ni jih, ker takrat še ni bila, ampak od zdaj pa, da je in da se boji, kako bo z nama, če se tudi sam ne bom preusmeril v ta jedilnik. Poskusil sem in ugotovil, da to ni zame, predvsem tisti nabiralniški del. Če hočeš namreč živeti v skladu s to prehranjevalno doktrino, moraš biti bogat, brezposeln in brez kakšnih drugih hobijev.

Kako ona to zmore ob študiju, nimam pojma. Sledilo je – že naslednji teden – predavanje iz numerologije in o tem, da bi bilo dobro dodati mojemu priimku ali imenu ali obema še kakšno črko, potem je bil post, tak navaden, s hrano, ker je neki Said Alibaba (za katerega dotlej nisem slišal) ali ne vem kdo, to zapovedal, pa seksualni post, ker ... ne spomnim se. Ker jo imam rad, sem skušal poiskati neko smiselno zaključeno celoto, neko koherentno življenjsko filozofijo, pa je nisem našel.

Mislim, da je moja draga punca preprosto mahnjena na vsakršne poduhovljene bizarnosti, ki jih zasledi in jim potem sledi, dokler vsakokratne ne izrine še bolj čudna oziroma čudaška. Najbolj čudno pri vsem tem pa je, da je zato nimam nič manj rad. In ker bi rad ostal z njo pa ne pretirano trpel, vas prosim za nasvet.

Svétnik: Nič niste napisali, ali ste se o tem že poskušali pogovoriti z njo. Če niste, dajte, čeprav dvomimo, da bo pomagalo. Te reči se ponavadi gibljejo onkraj racionalnega. Če ne bo pomagalo oziroma ko ne bo pomagalo, poiščite strokovno pomoč, še preden bosta zaplodila kakšnega nič krivega otroka in bo prav takrat v fazi ponujanja kolačkov in prepevanja monotonih melodij.

Klemen, Maribor: Pred kratkim sem prejel tale mejl: »Prosim, da nehaš siliti mojega XX v popivanja in tekanja za kiklami. V kratkem se bova poročila in ne potrebujeva nekoga, ki bo vse uničil. Sovražim te ...« Sledil je še njen podpis. Bil sem zgrožen, saj gre za punco mojega najboljšega prijatelja, s katerim sva bila včasih res kot rit in srajca in sva ga tudi precej 'srala' okrog, ampak sva se z leti umirila in nehala ponočevati. Jaz imam družino, otroka in svoje delo in za kaj takega sploh nimam časa. S kolegi se pravzaprav dobim samo še za svoj rojstni dan, ko jih povabim ven, spijemo kakšno pivo, in to je v glavnem to.

Potem pa tako pismo?! Poklical sem ga pa mi je šepetaje povedal, da ne more govoriti, in če se lahko dobiva malo kasneje. Dobila sva se in mi je z idiotskim nasmehom na obrazu priznal, da me je pri svojih nočnih pohodih k ljubici večkrat navedel kot alibi, in dodal, da je pri tem z mojo vlogo malo pretiraval. Vstal sem in ga nekam poslal, zdaj me pa zanima edino še to, ali naj pišem njegovi in ji povem, da naj svojega vpraša, kje je bil in kaj je počel, in mene pusti pri miru, ali naj pogoltnem cmok in pozabim nanju.

Svétnik: Pišite svojemu ex najboljšemu prijatelju in mu povejte, da boste pisali še ženi, če v izgovorih še enkrat samkrat omeni vaše ime, potem pogoltnite cmok in pozabite na oba.

Milena, Ljubljana: Zdi se mi, da imam levo dojko (z moje strani) malo večjo kot desno. Ker sem po značaju perfekcionistka, bi rada to napako popravila. Potrebujem torej vaše priporočilo za lepotnega kirurga. Katerega naj izberem?

Svétnik:  Ne boste ga dobili. Če niste niti povsem prepričani, da je ena večja kot druga (kar je, mimogrede, nekaj povsem običajnega), potem vam kvečjemu priporočamo metodo Saške Lendero (ali je bila Natalija Verboten?), in sicer nežno masiranje manjše dojke. Tudi če zaradi tega ne bo zrasla, vsaj škode ne bo.

URGENTNI BLOK PLAYBOY SLOVENIJA, playboy@adriamedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri