Svetnik: November 2006

  • 11.11.2007

O nivojih moškega testosterona, fafanju, poročenih moških in fotografiranju svojega seksualnega življenja.

(Foto: Goya)

Pred kratkim sem nekje prebrala, da nivo moškega spolnega hormona testosterona pred tekmovanji zraste. Pa me zanima, ali to pomeni, da bi bilo seksati s športnikom dan prej dobro ali slabo. Martina, Ljubljana

Svetnik: Ameriški filozof po imenu Casey Stengel je nekoč dejal: »Noč z žensko še nikoli ni škodovala nobenemu igralcu bejzbola, noč, ki jo je porabil za iskanje ženske, pa.« Nekateri trenerji se s tem ne strinjajo, pa svojim varovancem (in varovankam, če niso kaj več kot to) prepovedujejo seks pred pomembnejšimi tekmami, čeprav raziskave pravijo, da se s seksom poveča tudi nivo testosterona, kar naj bi športnika napravilo agresivnejšega in bolj osredotočenega ter mu tako seveda pomagalo na tekmovanju.

Zdi se, da imajo tudi sami športniki o tem zelo različna mnenja. Sloviti ameriški košarkar iz šestdesetih in začetka sedemdesetih let Wilt Chamberlain (umrl leta 1999), ki naj bi v svojem življenju osrečil 20 tisoč žensk, je izjavil, da je noč pred tekmo, na kateri je dosegel rekordnih sto točk, veselo natepaval. (Glede na število se vprašamo, ali je bil sploh kakšno noč prost.) Boksar Rocky Marciano (ki ga je v filmu Podivjani bik upodobil Robert de Niro) je dojemal seks kot napetost in se ga je vzdržal vsakič pred svojimi (sedmimi) dvoboji za naslov svetovnega prvaka.

Nekateri športniki tudi pravijo, da so zaradi čustev, ki privrejo na plano med seksom, nato na tekmah »mehkejši«, kot bi morali biti ... Ampak vas najbrž zanima, kaj imajo ženske od povečanega testosterona športnikov? Načeloma plus.

Zanima me, zakaj ženske revije posvetijo toliko prostora za razlaganje bralkam, kaj si moški želijo od njih. Meni se namreč zdi odgovor zelo preprost: to je več fafanja. In s fafanjem mislim na sesljanje do zadnje kapljice. Zadnjič sem tako polistal po eni od teh revij in zasledil v njej odgovor neke strokovnjakinje, da si moški želimo več ženskega drkanja. Se pravi, da nam ga pregnetejo. Prosim? To ja lahko storim tudi sam. Neki drug članek je trdil, da si le redki moški želimo orgazmirati v njenih ustih. Ma, ja ... Zakaj pišejo take neumnosti? Ali bi radi uničili naša življenja? Matej, Maribor

Svetnik: Saj ne, da bi se strinjali z vašim po­enostavljanjem, in seveda ni res, da si vsi moški želijo natančno to, kar si želite vi, se pa strinjamo s podtonom, ki ga izraža vaše pismo. In to je, da seks navsezadnje ni taka umetnija, kot nam ga hočejo prikazati razni »strokovnjaki«. In še zmeraj je bolje vprašati »na terenu«, kot pa iskati sumljive odgovore po revijah, ki pač morajo napolniti svoje strani.

Dva meseca sem se sestajala z moškim, potem pa to opustila, ker se mi je zdelo, da ne pelje nikamor. Ker je poročen (tudi sama sem), sva se dobivala po motelih, v katerih sem naju vedno morala jaz prijaviti, ker se je sam bal, da ga ne bi kdo opazil. Po seksu je vedno odhitel, ker naj bi ga mučil občutek krivde. Niti iz sobe nisva šla skupaj. Nikoli nisva šla nikamor skupaj, da naju ne bi kdo srečal. Dobila sva se le vsakih 14 dni, pa čeprav sva skoraj soseda. Ko sem se po najinem srečanju vrnila domov, sem mu poslala nežne stavke po elektronski pošti, pa skoraj nikoli ni bilo odgovora. In tako naprej in tako naprej ... Zanima me, kaj je sploh mislil, kaj je pričakoval od mene? Jasmina, Ljubljana

Svetnik: Seks, v nasprotju z vami, ki ste pričakovali romanco, če prav razumemo.

S prejšnjim dekletom sva posnela nekaj zanimivih fotografij. Na eni mi ga recimo fafa, da boste laže razumeli. Najbolj zanimive sem skeniral in jih zapekel na CD. Zdaj, ko sva se razšla, hoče te fotografije. Okej, saj jih dam, fotografije in negative, ampak rad bi pa obdržal CD, saj je tudi moj. Za spomin pač. Kaj pravite, ali imam pravico do tega? Iztok, Maribor

Svetnik: Lahko, je presodilo naše interno sodišče, če boste fotografije res uporabljali v ta memorialni namen. Samo resnična svinja bi jih namreč uporabila za kakšno maščevanje ali kaj podobnega. Se razumemo?

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri