Svetnik: November 2005

  • 27.12.2007

O seksualnih fantazijah, strganih kondomih, želji po seksualnosti, grizenju penisa, prezgodnjem izlivu, nekdanjih partnerjih in trojčku.

Pred kratkim sva se z dekletom pogovarjala o najinih seksualnih fantazijah. Zaupala mi je, da jo vzburja misel na seks z žensko. Zanima me, kako naj jo opogumim za to dejanje in kako naj jo vprašam, ali sem lahko pri tem zraven. Aktivno ali samo kot gledalec. Ne bi pa rad, da bi me imela za perverzneža. Prosim za nasvet. Janez, Ljubljana

Svetnik: Seksualne fantazije so ponavadi perverzne, pri tem se ne da prav veliko pomagati, dragi Janez. Ampak zakaj se sploh vznemirjate? Če je že ona vam zaupala svojo in je zaradi tega niste imeli za perverznico, ji pa še vi razložite svojo, ki je – gledati/natepavati njo in še eno.

Med seksom se mi je strgal kondom, pa se s punco zdaj sprašujeva, kakšne so kaj možnosti (v odstotkih) za to, da je noseča. To je že tretji kondom, ki se nama je strgal v zadnjih treh mesecih. Miran, Maribor

Svetnik: Možnosti so ali ničelne ali stoodstotne. Kaj vmesnega je malo verjetno. Tako pogosti defekti, kot se vama dogajajo, kažejo na veliko verjetnost napačnega natikanja. Prihodnjič ravnajte takole: potem ko boste kondom odvili in nataknili na svojo erekcijo, nežno pocukajte za njegov vršiček. S tem boste ustvarili prostor za spermo in kondomu omogočili gibanje, kar ga bo obvarovalo pred strganjem.

Žena se je po porodu zelo spremenila, in to na slabše. Pridobila je kakih 15 kilogramov, ki je, kot se zdi, sploh ne motijo, ker ji je tudi želja po seksualnosti uplahnila. Poskušal sem že načeti to temo, pa me je vsakič ustavila in mi samo navrgla, da ji skrb za otroka vzame toliko energije, da ne more misliti niti na svoj videz niti na seks. Marko, Novo mesto

Svetnik: Skrb za otroka človeka res zelo izčrpa, ampak če ste ji pri tem pripravljeni pomagati, ji lahko mirno vržete pod nos tiste matere, ki se jim je uspelo po porodu skrčiti v nekdanje telesne mere. Če tega ni pripravljena storiti ... Potem nam pač pišite še enkrat in bomo videli, kako in kaj.

Kako naj svoje dekle prepričam, naj me med oralnim seksom ne grize v penis? Nekje je prebrala,

da imamo moški radi male grobosti, pa se ga je lotila z zobmi. Mojega živ­čnega poskakovanja in odmikanja

ni razumela kot neugodje, mi je pa nerodno reči. Ivan, Kranj

Svetnik: Če vam je nerodno reči: »Ti, tole z zobmi me pa boli,« vam svetujemo, da naslednjič, ko se spravite med njene noge, pokrožite nad njenim ščegetavčkom s svojimi sekalci. Ampak ne pretiravajte!

Star sem 29 let in imam težave s prezgodnjim izlivom. Nekje sem slišal oziroma prebral, da je to mogoče pozdraviti. Zanima me, kam se moram obrniti in kako po­teka to zdravljenje. Branko, Celje

Svetnik: Za začetek vam predlagamo knjigo Moški orgazem brez meja (Mantak Chia, Douglas Abrams), ki jo boste za približno 2000 tolarjev dobili v vsaki spodobnejši knjigarni, če ne, pa na spletnih straneh. Preberite jo, in če v njej ne boste dobili odgovora, vam svetujemo obisk osebnega zdravnika, ki vas bo napotil k strokovnjakom.

Moje dekle hoče na vsak način govoriti z menoj o svojih nekdanjih. Koliko jih je bilo, kako je bilo itn. Stokrat sem ji že razložil, da me to ne zanima, da nočem slišati in da je bolje za oba, da se o tem ne pogovarjava. Poleg tega hoče, da ji tudi jaz pripovedujem o svojih, češ da se bova tako spoznala, kar naj bi bilo nujno za uspešno zvezo. Stane, Postojna

Svetnik: Ne, ni nujno. Zdaj si pa še enkrat vzemite pet minut in ji razložite, da se zavedate, da k vam ni prišla z napetim himnom in vi ne k njej z devičnikom, ampak da je zdaj vaša (vi njen) in vas pretirano omenjanje oziroma opisovanje preteklih dogodivščin utruja, spravlja v nejevoljo in k razmišljanju o tem, ali je te svoje pretekle zveze res že prebolela, če se ji tako mudi govoriti o njih. Tako nekako. (Lahko pa pri tem malo bolj izbirate besede.)

Zadnjič sva z ženo poskusila trojčka. Pobudnik sem bil sicer jaz, je pa ona nagovorila svojo kolegico in nam je bilo krasno. Pred tem sem večkrat bral Svetnika, v katerem ste opozarjali na pasti posteljne igre v troje – na ljubosumnosti, ki se lahko razvijejo iz tega in podobno – pa moram reči, da se imava z ženo tudi po tem zelo lepo in ni videti, da bi jo to, da sem seksal še z eno žensko, motilo. Skratka, nobene težave ni, edino ta, da me normalen seks, se pravi seks z mojo ženo, če sva sama, ne zanima več tako zelo, kot me je prej. Poleg tega se mi zdi, da sta se žena in kolegica še bolj navezali druga na drugo in imam včasih občutek, da me pri seksanju niti ne potrebujeta več. Stane, Ljubljana

Svetnik: Stane, in vi pravite, da ste se izognili vsem pastem trojčka? Še malo in lahko boste sodelovali na okroglih mizah novoreformirane TV Slovenija o tem, kako vam je seksualna ne­zmer­nost uni­čila zakon. Preden se to res zgodi, vam svetujemo, da z ženo sedeta za mizo in se pogovorita.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri